< terug

Kippensoep met rijst en zoete aardappel

ingredienten

    personen - +
  • ico

    Hoofdgerecht

  • 35 min
ingrediënten:
  • 300 tot 400 g kippendijen
  • 2 kleine zoete aardappels, met schil, in plakjes van ongeveer 1,5 cm dik
  • 60 g rijst, gewassen
  • Stukje gember van 5 centimeter, in dunne plakjes
  • 4 tenen knoflook, in dunne plakjes
  • 3 el sojasaus
  • het sap van ½ citroen
  • klein bosje koriander, fijngehakt
  • zout & zwarte peper
Voeg toe aan mijn boodschappenlijstje

Bereiding van de kippensoep met rijst en zoete aardappel

Doe ten eerste de kippendijen en 1200 ml water met een snufje zout in een grote pan. Voeg daarna de gember, knoflook en rijst toe. Breng het geheel aan de kook. Zodra de soep kookt, verlaag je het vuur tot medium/laag. Laat het nu 10-12 minuten sudderen tot de stukjes kip stevig zijn en de rijst is opgeblazen.

Voeg daarna de zoete aardappelschijfjes toe en kook nog 15 tot 20 minuten, tot de zoete aardappelen gaar zijn. Haal de kippendijen uit de pan, scheur ze met twee vorken in reepjes en doe ze in een kom.

Breng het op smaak met een eetlepel sojasaus en zwarte peper voordat je het weer terug doet in de pan. Voeg vervolgens het citroensap en de overgebleven sojasaus toe aan de soep, proef de soep en voeg als het nodig is meer toe.

Schep de heerlijke, gloeiend hete soep in een kom en garneer met fijngehakte koriander. Bestrooi het vlak voor het serveren met wat gemalen peper.

Nu kunt u genieten van de kippensoep met rijst en zoete aardappel!

#quickmeals #easydiner #easymeals #makkelijkerecepten #kiprecepten #dinnerrecipes #chickenrecipes #kippensoep #rijst #zoeteaardappel #kippensoepmetrijstenzoeteaardappel #kippensoeprecept

Volg of abonneer je op onze kanalen voor meer inspirerende recepten:
YouTube: www.youtube.com/c/Kiprecepten
Instagram: www.instagram.com/kiprecepten
Facebook: www.facebook.com/kiprecepten.nl
TikTok: www.tiktok.com/@kiprecepten
Pinterest: nl.pinterest.com/allekiprecepten
Website: www.kiprecepten.nl

Print dit recept

Tips!

Ben je geen groot liefhebber van gember, snijd de gember dan iets minder fijn en haal de gember uit de pan als je de soep gaat opdienen.