< terug

Spinaziestamppot met kip

ingredienten

    personen - +
  • ico

    Hoofdgerecht

  • 60 min
Ingrediënten:
  • 1 kilo kruimige aardappelen
  • 1 grote ui
  • 450 gram diepvries spinazie
  • 25 gram ongezouten roomboter
  • 1 eetlepel milde kerriepoede
  • 4 kipfilets
  • 50 gram amandelschaafsel
  • 125 milliliter crème fraîche
Voeg toe aan mijn boodschappenlijstje

Bereiding:

Stap 1
Schil alle aardappelen en snijd deze in stukken. Snipper daarna de ui. Kook de aardappelen in ongeveer 20 minuten gaar.

Stap 2
Ontdooi de spinazie op laag vuur en laat zodra deze is ontdooid het uitlekken in een vergiet.

Stap 3
Bak de ui in de boter en bak het kerriepoeder 1 minuut mee. Smeer daarna de kipfilets in met peper en zout en leg deze tussen de ui. Bak de kipfilets in ongeveer 10 minuten gaar.

Stap 4
Rooster in een koekenpan het amandelschaafsel goudbruin. Giet ondertussen de aardappelen af en stamp deze met de crème fraîche tot een gladde puree.

Stap 5
Meng het uimengsel met het bakvet en ongeveer de helft van het amandelschaafsel door de puree. Schep vervolgens de spinazie door de puree en breng op smaak met wat zout en peper.

Stap 6
Snijd de kipfilet in smalle plakjes. Verdeel de stamppot over de borden leg de malse plakjes kip erop. Garneer het gerecht af met wat amandelschaafsel.

Tijd om te genieten van dit heerlijke gerecht!

Bon appétit!

Volg of abonneer je op onze kanalen voor meer inspirerende recepten:
YouTube: www.youtube.com/c/Kiprecepten
Instagram: www.instagram.com/kiprecepten
Facebook: www.facebook.com/kiprecepten.nl
TikTok: www.tiktok.com/@kiprecepten
Pinterest: nl.pinterest.com/allekiprecepten
Website: www.kiprecepten.nl

Print dit recept

Tips!