Hoofdgerecht
Bereiding van de Ajam paniki:
Stap 1:
Zorg dat de kipdijfilet op kamertemperatuur is. Snijd de kip in blokjes.
Stap 2:
Maak de boemboe klaar door een mix te maken van de ui, knoflook, djahé, laos, sereh, djeroek poeroet, sambal oelek, palmsuiker, olie, tamarindepasta, zout en witte peper.
Stap 3:
Bak de kip kort aan op hoog vuur in een pan met olijfolie. Voeg de boemboe toe aan de kip en roer goed.
Stap 4:
Giet de kokosmelk erbij en laat het geheel minimaal 2 uur sudderen op laag vuur. Plaats de deksel schuin, zodat de kruiden maximaal kunnen intrekken.
Stap 5:
Serveer de Ajam Paniki met bijgerechten en dit heerlijke gerecht is klaar!
Geniet ervan!
Volg of abonneer je op onze kanalen voor meer inspirerende recepten:
YouTube: www.youtube.com/c/Kiprecepten
Instagram: www.instagram.com/kiprecepten
Facebook: www.facebook.com/kiprecepten.nl
TikTok: www.tiktok.com/@kiprecepten
Pinterest: nl.pinterest.com/allekiprecepten
Website: www.kiprecepten.nl
Serveer het met witte rijst en sambal goreng boontjes voor een complete ervaring.
Om het beste uit deze website te halen, is het goed om een eigen account te creëren. Zonder account blijven je boodschappenlijstje en favoriete recepten niet opgeslagen.
Met een account heb je de volgende voordelen:
Heb je al een account? Login