< terug

Ajam Paniki

ingredienten

    personen - +
  • ico

    Hoofdgerecht

  • 25 min + 2 uur wachttijd
Ingrediënten:
  • 700 g kipdijfilet
  • 200 ml romige kokosmelk
  • 1 gele ui
  • 5 teentjes knoflook
  • 1 tl laos
  • 1 tl sereh
  • 2 bladeren djeroek poeroet
  • 2-3 tl sambal oelek
  • 2 el palmsuiker
  • 1 el olijfolie
  • 1 tl tamarindepasta
  • naar smaak zout en peper
Voeg toe aan mijn boodschappenlijstje

Bereiding van de Ajam paniki:

Stap 1:
Zorg dat de kipdijfilet op kamertemperatuur is. Snijd de kip in blokjes.

Stap 2:
Maak de boemboe klaar door een mix te maken van de ui, knoflook, djahé, laos, sereh, djeroek poeroet, sambal oelek, palmsuiker, olie, tamarindepasta, zout en witte peper.

Stap 3:
Bak de kip kort aan op hoog vuur in een pan met olijfolie. Voeg de boemboe toe aan de kip en roer goed.

Stap 4:
Giet de kokosmelk erbij en laat het geheel minimaal 2 uur sudderen op laag vuur. Plaats de deksel schuin, zodat de kruiden maximaal kunnen intrekken.

Stap 5:
Serveer de Ajam Paniki met bijgerechten en dit heerlijke gerecht is klaar!

Geniet ervan!

Volg of abonneer je op onze kanalen voor meer inspirerende recepten:
YouTube: www.youtube.com/c/Kiprecepten
Instagram: www.instagram.com/kiprecepten
Facebook: www.facebook.com/kiprecepten.nl
TikTok: www.tiktok.com/@kiprecepten
Pinterest: nl.pinterest.com/allekiprecepten
Website: www.kiprecepten.nl

Print dit recept

Tips!

Serveer het met witte rijst en sambal goreng boontjes voor een complete ervaring.