Gevlinderde kip

Gevlinderde kip

By Fire&Food On

< terug foto

Kooktijd: 45 minuten
Passieve Tijd: 1 nacht
Personen: 4

INGREDIËNTEN
1 hele kip
olie

Kiprub
45 g basterdsuiker
1 el chilipoeder
1 el gerookte paprikapoeder
2 tl knoflookpoeder
2 tl uienpoeder
1/4 tl gemalen oregano
1/4 tl gemalen komijn

EXTRA NODIG
kernthermometer
gevogelteschaar of uitbeenmes

INSTRUCTIES
Zout de kip een avond van tevoren en zet afgedekt in de koelkast.
Verwarm de barbecue voor op 150°C en richt in voor de indirect methode.
Gebruik gevogelteschaar, knip langs beide zijden van de ruggengraat van de kip; gooi de ruggengraat weg.
Draai de kip om, zodat het vlees naar boven ligt. Druk nu de kip plat. Snijd langs de poten van de kip zodat je deze ook plat kunt drukken.
Smeer de kip in met olie en wrijf royaal in met de rub.
Gril de kip met de huid naar beneden op matig temperatuur, ca. 150°C totdat de huid bruin en knapperig is. Keer na ongeveer 10 minuten de kip om en gril op matig vuur tot de kip gaar is. De kip moet een kerntemperatuur van 70°C hebben. Dit duur ca. 40- 45 minuten.
Haal de kip van de bbq en laat 10 minuten rusten. Snijd de kip en serveer.

Dit vind je misschien ook interessant: