Kip fajitas rijstbowl

Kip fajitas rijstbowl

By Jessica - Foodie Feest

< terug foto

Een heerlijke gezonde bowl met een mexicaanse twist! Goed gekruide kip fajitas met kleurrijke paprika’s, geserveerd met rijst, maïs, zwarte bonen, zure room en guacamole. Het recept is voor 2 personen, maar heel eenvoudig te verdubbelen.

Voor 2 personen (2 bowls)

Ingrediënten voor de rijstbowl:
320 gram kipfilet (of kipdijfilet) in reepjes
Een halve rode paprika
Een halve gele paprika
Een halve groene paprika
Een halve rode ui
160 gram rijst (gemengd wild of zilvervlies)
60 gram maïs (uit blik, uitgelekt)
60 gram zwarte bonen (afgespoeld en uitgelekt)
2 eetlepels guacamole
2 eetlepels zure room
1 tomaat

Ingrediënten voor de kip fajitas: 
3 eetlepels olijfolie
1 eetlepel vers limoensap
1 theelepel gerookte paprika poeder
1 theelepel zout
1,5 theelepel gemalen komijn
1 theelepel uienpoeder
1 theelepel knoflookpoeder
2 theelepels oregano
1 theelepel cayenne
Snufje peper

Bereidingswijze:

1. Verwarm als eerst de oven voor op 190 graden en zet dan een met bakpapier beklede bakplaat klaar.
2. Maak daarna de marinade door alle ingrediënten onder het kopje fajita marinade met elkaar te mengen. Roer dan de marinade door de kipreepjes en laat het  afgedekt in de koelkast een half uur intrekken.
3. Snijd daarna de ui en paprika’s in reepjes en voeg ze toe aan de gemarineerde kip. Meng dan alles goed door elkaar zodat de paprika ook goed bedekt is in de marinade.
4. Verdeel daarna de kip en groenten over de met bakpapier beklede bakplaat en bak het dan in zo’n 15 minuten op 190 graden gaar.
5. Bereid vervolgens de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking, en snijd de tomaat in blokjes.
6. Verspreid de kip en rijst over 2 kommen, en schep de maïs, bonen en tomaat erbij. Maak het af met een schep guacamole en zure room.

Serveer het gerecht direct. Je kunt de (gebakken) kip en groenten ook een dag in de koelkast bewaren, maar hier droogt de kip wel iets uit. Wanneer je het weer opwarmt kan je dit het beste in de pan doen met een scheutje olie en wat water erbij om het weer wat malser te maken.

Dit vind je misschien ook interessant: