Een heerlijke pastasalade met kip die kan dienen als maaltijdsalade of als bijgerecht. Vanwege de zure room op de pasta en de olie van de zongedroogde tomaat en de olijven heb je geen dressing nodig; hussel de salade door elkaar en de smaakjes en olie zullen door de hele salade aanwezig zijn.
● 200 gram kipfilet
● 100 gram fusilli pasta
● 10 mini mozzarella balletjes
● 60 gram olijven
● 60 gram zongedroogde tomaatjes
● 45 gram zure room
● 45 gram rucola
● 2 eetlepels olijfolie
● 1 eetlepel gedroogde rozemarijn
● 2 eetlepels gedroogde Italiaanse kruiden
● 1 teen knoflook
● peper en zout
1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
2. Wrijf de kip in met de olijfolie en de rozemarijn. Bak de kip dan op 180 graden in ongeveer 18 minuten gaar. Laat de kip goed afkoelen.
3. Kook ondertussen de pasta volgens de instructies op de verpakking. Voeg een flinke snuf zout toe aan het kookwater. Giet de pasta af en laat de pasta afkoelen.
4. Meng de zure room met de Italiaanse kruiden en peper en zout naar smaak. Pers de teen knoflook en roer erdoor. Roer het zure room mengsel daarna door de koude pasta
totdat alles goed bedekt is.
5. Snijd de kip voor de helft in plakjes en de andere helft in kleine stukjes. Roer de kleine stukjes kip, de zongedroogde tomaat, olijven en mozzarella balletjes door de pasta.
Serveer met rucola en leg de plakjes kip bovenop. Eet smakelijk!
Om het beste uit deze website te halen, is het goed om een eigen account te creëren. Zonder account blijven je boodschappenlijstje en favoriete recepten niet opgeslagen.
Met een account heb je de volgende voordelen:
Heb je al een account? Login