Romige Toscaanse Kipschotel

Romige Toscaanse Kipschotel

By Fire&Food

< terug foto

Romige Toscaanse kipchotel: 

Voor 4 personen
Bereidingstijd 30 minuten

Ingrediënten
350 g kippendijen
Brassica koolzaadolie Bak & Braad
250 ml kookroom
125 ml kippenbouillon
1 tl knoflookpoeder
1 tl Italiaanse kruiden
50 g geraspte Parmezaanse kaas
10 g verse spinazie
50 g zongedroogde tomaten 

Extra nodig
gietijzeren koekenpan
kernthermometer

Bereiding

  1. Voor de romige Toscaanse kipschotel verwarm je je barbecue voor op 180°C en richt in voor de directe methode.
  2. Snijd de kippendijen een of twee keer doormidden, afhankelijk van de grote.
  3. Zet de pan op het rooster met een scheutje koolzaadolie.
  4. Bak de kip in 3-5 minuten aan, tot elke kant mooi bruin is. Haal de kip uit de pan en zet apart.
  5. Doe nu in de pan de slagroom, kippenbouillon, knoflookpoeder, Italiaanse kruiden en Parmezaanse kaas.
  6. Roer voorzichtig tot het begint in te dikken.
  7. Voeg de spinazie en de in stukjes gesneden zongedroogde tomaten toe.
  8. Laat het sudderen tot de spinazie begint te slinken
  9. Doe de kip terug in de pan en zorg dat de kip een kerntemperatuur van 70°C bereikt.
  10. Serveer met pasta of met stokbrood.

Dit vind je misschien ook interessant: