Sweet & sticky chicken

Sweet & sticky chicken

By Jessica - Foodie Feest

< terug foto

Jessica is het gezicht van de foodblog Foodiefeest. Speciaal voor kiprecepten.nl maakt zij een aantal heerlijke en inspirerende kipgerechten.

Kip in een krokant jasje is natuurlijk al super lekker, maar vandaag doe ik er een schepje bovenop met een heerlijke saus op basis van honing en knoflook. Zodra de gepaneerde kip gebakken is gietje de saus erover en krijgt de kip een heerlijk sweet and sticky laagje. Smullen! Door gebruik te maken van kipdijfilet in plaats van gewone kipfilet blijft de kip tijdens het bakken in de oven heerlijk mals.

VOOR DE KIP:

300 gram kipdijfilet
Ongeveer 75 gram panko
Ongeveer 80 gram amandelmeel
2 eieren
Een flinke schep bloem

VOOR DE SAUS:

3 eetlepels honing
3 eetlepels sojasaus
2 tenen knoflook
1 eetlepel sesamolie
1 eetlepel water
1 theelepel maizena

BEREIDINGSWIJZE:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
2. Snijd de kipdijfilet in reepjes.
3. Zet 3 kommen klaar. Doe in één kom de bloem, de volgende kom de 2 eieren (geklutst)
en combineer in de laatste kom de panko en het amandelmeel en roer dit door elkaar.
4. Dip een stukje kipdijfilet in de bloem, vervolgens in het ei, en dip de kip als laatste in het
panko/amandelmeel mengsel. Herhaal met de rest van de stukjes.
5. Plaats de gepaneerde kipstukjes op een met bakpapier beklede bakplaat, en bak ze in
15 tot 20 minuten op 200 graden gaar.
6. Bereid ondertussen de saus door de honing, sojasaus, sesamolie en het water in een
sauspan te verwarmen op middelhoog vuur. Pers de knoflook en voeg toe aan de saus.
Voeg daarna de maizena toe en breng de saus aan de kook. Laat de saus 1 minuut
doorkoken en haal het daarna van het vuur.
7. Giet de saus over de gebakken kipstukjes en hussel alles door elkaar totdat elk stukje
kip een laagje saus heeft. Als alternatief kun je de stukjes stuk voor stuk in de saus
dippen.
8. Serveer de sweet and sticky chicken direct.

Dit vind je misschien ook interessant: