Wraps met zoete aardappelspread

Wraps met zoete aardappelspread

By Francesca Kookt

< terug foto

Wraps met zoete aardappelspread

Kooktijd: 30 minuten

Aantal: 4 personen

Ingrediënten:

  1. 500 gr zoete aardappels
  2. zwarte peper
  3. zeezout
  4. 1 tl (gerookt) paprikapoeder
  5. olijfolie extra vergine
  6. 8 (volkoren) tortilla wraps (kies de grootste)
  7. 320 gr (2 stuks) gerookte kip, in dunne plakjes
  8. 150 gr bladspinazie
  9. 150 gr feta, verbrokkeld

Bereiding:

  1. Schil de zoete aardappels, snijd in kleine blokjes en zet met een bodempje water op het vuur. Kook in circa 10 minuten gaar.
  2. Giet de zoete aardappels af en maal ze helemaal fijn in een keukenmachine of hakmolen. Prakken met een vork kan ook. Breng op smaak met peper, zout, paprikapoeder en een klein scheutje olijfolie. Roer goed door en proef of de smaak van de spread helemaal naar wens is.
  3. Besmeer de wraps met een laag zoete aardappelspread en verdeel daarna de gerookte kip, spinazie en feta erover. Rol de wraps op, snijd ze doormidden en serveer.

Tip(s):

De zoete aardappelspread die over is, kun je de volgende dag ook lekker op brood eten!

Dit vind je misschien ook interessant: