< terug

Annemijn kipt Garam masala curry

Annemijn heeft een heerlijk recept voor garam masala curry, met zelfgemaakte flatbreads!

Benodigdheden:
300g kipfilet
1 courgette
1 rode ui
1 centimeter gember
1 kommetje doperwten
200ml tomatenblokjes uit blik
270ml kokosmelk
1 eetlepel garam masala kruiden
250ml water met 1 blokje bouillon van kip of groente
1 rode peper, fijngehakt
200g spinazie
Olie
Zout
Kookpan hapjespan

4 Flatbreads:
220g bloem
100 ml water Olie
Grof zout
Koekenpan

Bereidingswijze:
1. Zet je pan met antiaanbaklaag op middelhoog vuur. Voeg de olie toe zodra deze warm is. Rasp ondertussen de courgette met de grote kant van de kaasrasp en voeg toe. Laat 1-2 minuten koken
2. Breng op smaak met zout en voeg de garam masala kruiden toe.
3. Rasp de ui terwijl de courgette kookt. Voeg toe aan het mengsel. Laat 1-2 minuten koken en voeg dan de gesneden rode peper toe. Na een minuut koken, rasp de gember met de kleine kant fijn. Voeg dit toe in het mengsel.
4. Als het mengsel gaar is maak je een holletje in het mengels, voeg een scheut olie toe en schep de gesneden kip hierin om. Na ongeveer 2 minuten, erwten toevoegen. Voeg na een minuut de tomatenblokjes toe en na nog een minuut de kokosmelk. Meng en kook ongeveer 2 minuten. Voeg dan de bouillon toe, breng aan de kook en laat sudderen tot de kip gaar is.
5. Maak ondertussen de flatbreads. Meng het meel met water in een kom, door telkens een klein beetje van het water toe te voegen. Doe dit totdat je deeg goed kneedbaar is. Laat dit deeg ondertussen 10-15 minuten rusten onder een schone doek.
6. Zodra de kip gaar is, spinazie in delen toevoegen en koken tot het verwelkt is. Laat de curry sudderen op een kleine hitte bron zodat je ondertussen de bron kan bakken.
7. Vorm van het deeg 4 kleine balletjes en rol die uit tot platte pannenkoeken. Gebruik voldoende meel zodat de broden niet aan elkaar blijven plakken. Verwarm de pan op een heet vuur. Bestrooi de pan met zout en verwarm dit met een klein scheutje olie, leg het deeg erin. Bak de flatbreads ongeveer 1-2 minuten aan elke kant of tot ze licht verkoold zijn.
8. Zodra je flatbreads klaar zijn haal je de pannen van het vuur en serveren maar!

Tip: Dit gerecht eet je met behulp van alleen een lepel en handen. Scheur een stukje van het brood af en vorm een kommetje, schep met je lepel wat curry op je het stukje brood en eet smakelijk!