< terug

Paul kipt Kip in de hoed

Paul maakt een heerlijk gerecht, kip in de hoed! Heb jij hier wel eens van gehoord?

Benodigdheden:

350 g kersen zonder pit
6 bolletjes stemgember
400 g kipfilet
50 g ongezouten roomboter
1 teen knoflook
28 g mix voor kerriesaus
1 tl sambal oelek
200 ml crème fraîche
1 el tarwebloem
10 plakjes diepvries bladerdeeg
2 el paneermeel
50 g geraspte belegen kaas
2 el halfvolle melk

Het recept:

Verwarm de oven voor op 200 °C. Laat de kersen uitlekken in een zeef.
Snijd de gember fijn. Snijd de kipfilet in stukjes. Verhit de boter in een hapjespan en bak de kip in 5min. Pers de knoflook erboven uit. Strooi het kerriesauspoeder erover en schep om.Voeg de kersen, gember, sambal en crème fraîche toe en laat 2 min. zachtjes doorkoken.
Bestuif het werkblad met bloem, leg 6 plakjes ontdooid bladerdeeg op elkaar en rol het uit. Bekleed de springvorm met het deeg. Prik met een vork gaatjes in de bodem en strooi het paneermeel erover.
Schep het kipmengsel op het deeg en bestrooi met de kaas. Vouw de randen van het deeg terug. Rol de rest van het bladerdeeg uit tot een ronde lap iets groter dan de vorm. Leg de lap op de vulling en druk de rand dicht. Bestrijk de bovenkant met melk. Bak net onder het midden van de oven in 30-40 min. goudbruin en gaar.