< terug

Linda kipt pasta met balsamicokip

Linda heeft dit recept in een kookboek gevonden, die ze van haar zus heeft gekregen. Aangezien haar kinderen heel erg van kipdijfilet houden, staat dit gerecht vaak op het menu.

Benodigdheden voor 2 personen:

– 350g tomaten fritto
– 1/3 cup balsamico azijn
– 350g kipdijfilet
– 250g Penne pasta
– ½ citroen
– 125g mozzarella
– 150g Cherrytomaten

Bereidingswijze:

1. Start met de dressing door de verpakking fritto in een kom te legen. Voeg hier vervolgens de balsamico azijn aan toe en het sap van een halve citroen. Roer dit geheel goed door elkaar.
2. De kipdijfilet kan vervolgens aan de kom worden toegevoegd. Bedek de kip volledig met de dressing.
3. Verwarm de oven alvast voor op 180 graden, snijd de Cherrytomaatjes door de helft en zet een pan op het vuur voor de kip.
4. Voeg wat olie toe aan de pan en leg de kipdijfilet hierin om deze te gaan bakken. Laat de kip zo’n 5 minuten bakken en draai deze ondertussen af en toe om. De kip hoeft niet volledig gaar te worden in de pan.
5. Zet ondertussen een pot met water op het vuur en breng deze aan de kook. Vet ook een ovenschaal in met olijfolie.
6. Nadat de dijfilet een minuut of 5 in de pan heeft liggen bakken, kan deze hieruit worden gehaald en in de ingevette ovenschaal worden gelegd.
7. Bedek de kip met de rest van de dressing. Breek de mozzarella in kleinere stukken en verdeel deze over de kip. Voeg de Cherrytomaatjes ook aan de ovenschaal toe.
8. Zet de schaal in de oven en kook in de tussentijd de Penne pasta. Houdt voor de kooktijd rekening met wat vermeld is op de verpakking.
9. Giet de pasta af zodra deze gekookt is en verdeel de pasta over de borden. De kip kan nu op gaarheid gecontroleerd worden. Zodra deze gaar is, kan het samen met de saus over de pasta gegoten worden.

Eet smakelijk!