Vooral nu het buiten kouder wordt, vindt Thijs het lekker om eens in de week zijn heerlijke kippensoep te maken. Zijn tip hierbij is om de kippensoep na bereiding nog een dag te laten staan, zodat de smaken goed tot hun recht komen.
2 kippenpoten ca. 580 gram
1 prei
1 winterpeen
200 gram soepgroenten
1 ui
Bouillonblokjes
Bereidingswijze:
Zet water op het vuur en voeg hier de 2 kippenpoten aan toe. Het water hoort de kippenpoten volledig te bedekken.
Breng het water, met toevoeging van zo’n 3-5 bouillonblokjes, aan de kook. Laat de kippenpoten hierin 8-10 minuten garen, terwijl je ondertussen begint met het toevoegen van de groenten.
Snij de ui in kleine stukken en voeg deze toe aan de soeppan.
Snij vervolgens een winterpeen en de prei in kleinere stukken. Ook deze kunnen direct aan de pan toegevoegd worden.
Laat de soep rustig doorkoken terwijl je hier tussendoor af en toe doorheen roert.
Wanneer de kip gepocheerd is, haal je deze uit de soep. Snij het vlees van het bot af of trek dit met een vork gemakkelijk in kleinere delen van het bot. Het kippenvlees gaat daarna weer terug in de soep. Voeg hier de soepgroenten vervolgens aan toe.
Laat de soepgroenten nog even garen en de kippensoep is klaar.
Geniet ervan!
Volg of abonneer je op onze kanalen voor meer inspirerende recepten:
YouTube: www.youtube.com/Kiprecepten
Instagram: www.instagram.com/kiprecepten
Facebook: www.facebook.com/kiprecepten.nl
TikTok: www.tiktok.com/@kiprecepten
Pinterest: nl.pinterest.com/allekiprecepten
Website: www.kiprecepten.nl
Bent u benieuwd naar hoe andere Nederlanders kippen? neem dan ook gerust een kijkje naar deze pagina: Linda kipt pasta met balsamicokip
Om het beste uit deze website te halen, is het goed om een eigen account te creëren. Zonder account blijven je boodschappenlijstje en favoriete recepten niet opgeslagen.
Met een account heb je de volgende voordelen:
Heb je al een account? Login