< terug

Marthe kipt Thaise curry met drumsticks

Marthe laat zien hoe je een traditionele Thaise curry maakt met kip. Heb jij dit wel eens gemaakt?

Benodigdheden:

– 500 gram kippenpoten

– 2 stengels bosui in ringetjes

– Sesamzaadjes

 

Sticky saus:

– 175ml zoete Thaise chilisaus

– 4 eetl bruine suiker

– 4 eetl rijstazijn

– 3 eetl vissaus

– 2 eetl limoensap

– 2 eetl kokosolie (gesmolten)

– 60 ml sojasaus

– 1 eetlepel knoflook, fijngehakt.

 

Thaise groene curry:

– 300g rijst

– 1 mango

– 3 puntpaprika

– 2 rode ui

– 300g sugarsnaps

– 3 eetl Thaise groene curry pasta

– 400 ml kokosmelk

– ½ rode peper

– 1 limoen

– 1 tl kokos olie

Het recept:

  1. Verwarm de oven op 180 °C.
  2. Sticky saus maken: mix 4 eetlepels chilisaus, basterd suiker, knoflook en 1 eetlepel sojasaus.
  3. Leg de kip drumsticks in een ovenschaal en doe daar de helft van de sticky saus bij om de kip te marineren. Laat de marinade intrekken en draai de drumsticks na 15 minuten om.
  4. Snijd alle groentes en de mango.
  5. Kook de rijst zoals op de verpakking staat.
  6. Ondertussen bak je de uitjes in een pan. Als de uitjes bruin zijn doe je de paprika en de boontjes erbij.
  7. Zet ondertussen een andere pan op met de rest van de sticky saus om op te warmen.
  8. Doe 3 eetlepels van de groene currypasta bij de groentes, roer het door en bak het mee voor 3 minuten.
  9. Doe hierna de kokosmelk, rode peper en mango er bij en roer door.
  10. Doe de kip 25 minuten in de oven. Draai de kip na 10 minuten een keer om. Haal de laatste 5 minuten de kip er even uit en doe de rest van de sticky saus er overheen.
  11. Haal de kip uit de oven als het gaar is. Besprenkel de kip met lente ui en sesamzaad en serveer met de rijst en Thaise curry.

 

En, serveren maar!