< terug

Kipsalade met asperge

ingredienten

    personen - +
  • ico

    Bijgerecht

  • 90 min
  • 4 kip dijfilets
  • 1 citroen
  • 250 g champignons, in kwarten
  • 250 g groene asperges, gehalveerd
  • 2 eetl. azijn
  • 1 theel. mosterd
  • 1 eetl. suiker
  • 1 teentje knoflook
  • 4 takjes peterselie
  • Peper
  • Zeezout
  • Olie
Voeg toe aan mijn boodschappenlijstje

EXTRA NODIG

Pan
Oven
Ovenschaal
Staafmixer of keukenmachine

BEREIDINGSWIJZE

1. Marineer de kipfilets in olie, zeezout en citroen ongeveer 1 uur in de koelkast.
2. Bak de kippendijen in een pan rondom goudbruin (let op, deze alleen kleuren, hoeft niet gaar).
3. Leg de kip in een ingevette ovenschaal, voeg de kwarten van champignon toe en de gehalveerde groene asperges.
4. Bak het geheel af op 185 graden voor ca. 10 minuutjes.
5. Maak in de tussentijd de dressing;
6. Doe de azijn in een kom en voeg de mosterd, suiker, uitgeperste knoflook, fijngehakte peterselie, peper en zout toe.
7. Pureer het geheel met een staafmixer.
8. Voeg beetje bij beetje olie toe tot een lichte dressing ontstaat.
9. Doe de gare kip met de groenten in een schaal en voeg hier naar smaak dressing aan toe.

Print dit recept

Tips!

Door kip in de oven te garen, blijft deze lekker mals.