< terug

Sinaasappelkip uit de oven

ingredienten

    personen - +
  • ico

    Hoofdgerecht

  • 60 min
Ingrediënten:
  • 1.4 kilo boerderijkip van ongeveer
  • Sap en rasp van een (bloed)sinaasappel
  • 1 teentje knoflook
  • 1 theelepel mosterd
  • Takje rozemarijn
  • Peper en zout
  • Olijfolie
Voeg toe aan mijn boodschappenlijstje

Bereidingswijze:

Stap 1
Voordat je aan dit gerecht begint, moet de kip minimaal 1 uur op kamertemperatuur zijn geweest.

Stap 2
Verwarm de oven voor op 180 graden. Maak in de tussentijd de marinade. Meng de olijfolie, sap en rasp van de (bloed) sinaasappel door elkaar. Voeg daarna wat mosterd, gehakte rozemarijn, geperst teentje knoflook en peper en zout aan toe. Hussel dit goed door elkaar.

Stap 3
Besmeer de kip gul met de marinade en doe in de borst van de kip een thermometer. Leg de kip in een ovenschaal en zet de kip voor 30 minuten in de oven op 180 graden.

Stap 4
Na 30 minuten moet je de temperatuur verlagen naar 130 graden. De kip kan zachtjes verder garen. Na een uurtje is de kip klaar. Voor nog meer smaak kun je de kip in de tussentijd bestrijken met braadvocht of extra marinade.

Stap 5
Als de kip een kerntemperatuur heeft bereikt van 70 graden is deze klaar en kan de kip uit de oven.

Stap 6
Laat de sinaasappelkip 10 minuten rusten onder aluminiumfolie. Daarna kan het geserveerd worden!

Bon appétit!

Volg of abonneer je op onze kanalen voor meer inspirerende recepten:
YouTube: www.youtube.com/c/Kiprecepten
Instagram: www.instagram.com/kiprecepten
Facebook: www.facebook.com/kiprecepten.nl
TikTok: www.tiktok.com/@kiprecepten
Pinterest: nl.pinterest.com/allekiprecepten
Website: www.kiprecepten.nl

Print dit recept

Tips!