< terug

Tabouleh met kipfilet

ingredienten

    personen - +
  • ico

    Hoofdgerecht

  • 30 min
Benodigdheden::
  • 200 gram kipfilet in reepjes
  • 100 gram bulgur
  • 15 gram peterselie
  • 15 gram munt
  • 0.5 komkommer
  • 200 gram snacktomaten
  • 1 citroen
  • gember
  • zakje kipkruiden
  • snufje bloem
Voeg toe aan mijn boodschappenlijstje

Tabouleh met kipfilet is een frisse bulgursalade die jij echt moet uitproberen!

Kook de bulgur 12 minuten op laag vuur gaar.

Rasp een beetje gember erdoorheen.

Snij de kipfilet en meng het met kruiden en bloem in een kom.

Snij alle groenten.

Spoel de bulgur af met koud water en laat het uitlekken.

Verhit olijfolie in een pan en bak de kip.

Voeg de bulgur in een grote kom, rasp citroenschil erdoorheen en ook citroensap.

Voeg de verse kruiden, alle gesneden groenten, olijfolie en peper en zout naar smaak toe en roer goed door.

Serveer de bulgursalade met kip. Eet smakelijk!

Benieuwd naar waar jouw geselecteerde deel van de kip vandaan komt? Neem dan gerust een kijkje op de website van Kip in Nederland.
Neem ook eens een kijkje op onze ‘Hoe Kipt Nederland‘ pagina. Hier zie je hoe andere Nederlanders hun favoriete gerecht met kip bereiden.

Print dit recept

Tips!