< terug

Barbecue kipkebab

ingredienten

    personen - +
  • ico

    Hoofdgerecht

  • 75 min
  • 600 g kippendijen
  • 1 el olie
  • Rub
  • 2 tl bruine suiker
  • 1.5 tl paprikapoeder
  • 1.5 tl zout
  • 1 tl chilipoeder
  • 1 tl uienpoeder
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 0.5 tl gedroogde tijm
  • 0.75 tl peper
Voeg toe aan mijn boodschappenlijstje

Bereidingswijze van de barbecue kipkebab:

EXTRA NODIG
6 spiesjes en marinadekwast

1- Als je houten spiesjes gebruikt, week deze dan 30 minuten in water voordat je er mee aan de slag gaat.
2- Verwarm de barbecue voor op 180°C en richt in voor de directe methode.
3- Meng alle ingrediënten voor de rub in een kom. Snijd de kippendijen in kleine stukjes. Doe in een kom en besprenkel met 1 eetlepel olie en de rub. Laat dit afgedekt een uur marineren in de koelkast. Rijg de kippendijenblokjes op de spiesjes.
4- Gril de kip in 8-10 minuten rondom gaar. Bestrijk de kipspiesjes nu met de barbecuesaus en laat dit per kant 1 minuut warm worden. Serveer de kipspiesjes direct.

De barbecue kipkebab is nu klaar, eet smakelijk!

Benieuwd naar waar jouw geselecteerde deel van de kip vandaan komt? Neem dan gerust een kijkje op de website van Kip in Nederland.
Neem ook eens een kijkje op onze ‘Hoe Kipt Nederland‘ pagina. Hier zie je hoe andere Nederlanders hun favoriete gerecht met kip bereiden.

Print dit recept

Tips!

Ook heerlijk in een pitabroodje!