< terug

Curry met kip, pompoen en garam massala

ingredienten

    personen - +
  • ico

    Hoofdgerecht

  • 70 min
  • 2 el bakolijfolie
  • 4 kipdrumsticks
  • 1 ui, gesnipperd
  • zout
  • 2 tl garam massala
  • 400 gr pompoenblokjes
  • 1 el tomatenpuree
  • 0.5 gemberpasta of geraspte gember
  • 250 ml kippenbouillon
  • 20 ml slagroom
  • 400 gr ttomatenblokjes
  • handje verse koriander, grof gehakt
  • 4 el yoghurt
  • 1 naan
Voeg toe aan mijn boodschappenlijstje

Bereidingswijze – 30 minuten + 40 minuten stoven
1. Verwarm de olijfolie in een braadpan. Braad de kipdrumsticks op middelhoog vuur rondom bruin aan. Haal daarna uit depan. Fruit in dezelfde pan de ui met een snuf zout en de garam massala.
2. Voeg de pompoenblokjes, tomatenpuree en gemberpasta toe en bak 2 minuten mee.
3. Doe de kipdrumsticks terug in de pan en voeg de kippenbouillon, slagroom en tomatenblokjes toe. Zet het vuur lager en laat 40 minuten pruttelen. Keer op de helft van de tijd de drumsticks om.
4. Haal de kipdrumsticks uit de pan, laat even afkoelen en pluk de kip. De botjes en het vel gooi je weg.
5. Zet het vuur wat hoger om de saus in te laten koken en pureer de pompoen met een pureestamper. Doe de kip er weer bij en warm het geheel nog even door.
6. Garneer de curry op het bord met verse koriander en een lepel yoghurt. Serveer met naan en rijst of krieltjes om er een volwaardige maaltijd van te maken.

2+
Print dit recept

Tips!

Tip: Meer pit in de curry? Voeg dan naar smaak wat chilivlokken toe bij stap 3.