< terug

Currykip in bier

ingredienten

    personen - +
  • ico

    Hoofdgerecht

  • 60 min
  • 4 kippendijen
  • 2 eetl. hot currypoeder
  • 2 eetl. olie
  • 40 g roomboter of margarine
  • 2 eetl. fijngeknipte selderij
  • 1 groene paprika
  • 1 oranje paprika
  • 0.25 l blik maïskorrels
  • 33 cl donker bier
  • 2 dl santen (kokosmelk)
  • Evt. allesbinder
  • Gemberpoeder of djahé
  • Zout uit de molen
Voeg toe aan mijn boodschappenlijstje

Bereidingswijze van de currykip in bier:

EXTRA NODIG
Koekenpan
Braadpan

1. Bestrooi de kip rondom met de curry.
2. Verwarm de olie in een koekenpan en bak hierin de dijen rondom aan.
3. Smelt in een braadpan de boter met de selderij.
4. Leg de dijen in de braadpan met de bakolie.
5. Sluit de pan en verwarm dit 10 minuten op een lage stand.
6. Voeg dan de paprika’s in stukjes en de uitgelekte maïs toe en blus met het bier.
7. Laat de kip nog ca. 40 minuten zachtjes pruttelen.
8. Voeg de kokosmelk toe en laat dit even inkoken (of bind het vocht bij met allesbinder).
9. Maak de saus op smaak met gemberpoeder en zout.

De currykip in bier is nu klaar, eet smakelijk!

Benieuwd naar waar jouw geselecteerde deel van de kip vandaan komt? Neem dan gerust een kijkje op de website van Kip in Nederland.
Neem ook eens een kijkje op onze ‘Hoe Kipt Nederland‘ pagina. Hier zie je hoe andere Nederlanders hun favoriete gerecht met kip bereiden.

Print dit recept

Tips!

LEKKER MET

Gele rijst!