< terug

Exotische Kipsalade

ingredienten

    personen - +
  • ico

    Lunchgerecht

  • 15 min
  • 400 g gerookte kip in reepjes of plakjes
  • krop-en gemengde multicolor sla
  • 4 lychees
  • 2 carambola's
  • 1 papaya
  • 1 mango
  • 2 eetl. groene olijfolie
  • 1 eetl. sesamolie
  • 3 eetl. vruchtensap
  • 1 eetl. vloeibare honing
  • 1 theel. djahé of gemberpoeder
  • 4 eetl. geraspte kokos
  • 1 snufje kruidenzout en laos of gemalen witte peper naar smaak
  • 2 krumquats
Voeg toe aan mijn boodschappenlijstje

Bereidingswijze van de exotische kipsalade:

EXTRA NODIG
Mengkom
Vergiet
Litermaat of dressingmaker

1. Neem de kip tijdig uit de koelkast voor een optimale geur en smaak.
2. Was de sla in ruim koud water en laat die daarna uitlekken.
3. Schil, ontpit en snijd alle exoten in stukjes en leg ze in de kom.
4. Voeg de uitgelekte sla en de kip toe aan het fruit.
5. Maak dressing van de olie tot en met kruidenzout.
6. Voeg die toe aan de kom en meng alles door elkaar.
7. Maak de salade op smaak af met zout en peper.
8. Serveer in een glazen schaal en bestrooi de salade met kokos.

De exotische kipsalade is nu klaar, eet smakelijk!

Benieuwd naar waar jouw geselecteerde deel van de kip vandaan komt? Neem dan gerust een kijkje op de website van Kip in Nederland.
Neem ook eens een kijkje op onze ‘Hoe Kipt Nederland‘ pagina. Hier zie je hoe andere Nederlanders hun favoriete gerecht met kip bereiden.

Print dit recept

Tips!

LEKKER MET

Chips van groene banaan (uit de toko of supermarkt).