< terug

Sticky Chicken

 

ingredienten

    personen - +
  • ico

    Hoofdgerecht

  • 46 min
  • Sesamzaadjes
  • Teriyaki of hoisin saus
  • Olie
  • 4 kipbraadstukken
  • 1 rode peper
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 zoete puntpaprika
  • 3 lente uitjes
Voeg toe aan mijn boodschappenlijstje

Bereidingswijze van de Sticky Chicken:

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Rooster de sesamzaadjes in een droge koekenpan met antiaanbaklaag op middelhoog vuur tot ze licht goudbruin zijn. Leg ze apart op een bord.

Marineer de kippenbraadstukken met olie en kipkruiden.

Laat de braadstukken aan iedere kant ongeveer 1 minuut kleuren in een koekenpan. Haal ze uit de pan en leg ze in een ovenschaal zodra ze mooi gekleurd zijn.

Maak de puntpaprika schoon en snijd deze in kleine blokjes, snijd het pepertje en de knoflook fijn.

Verhit olie in een pan en bak hierin de puntpaprika en het pepertje even aan, voeg de knoflook toe en bak even mee. Voeg tot slot de hoisin of teriyaki saus hieraan toe en verwarm even mee. Voeg hierbij ook ongeveer de helft van de hoeveelheid saus aan water toe.

Giet de saus over de kip in de ovenschaal.

Zet de kip in de voorverwarmde oven en bak deze in ongeveer 30 minuten gaar.

Snipper ondertussen de lente-uitjes. Serveer de kip met de lente-uitjes en sesamzaadjes. De Sticky Chicken is klaar, eet smakelijk!

 

Benieuwd naar waar jouw geselecteerde deel van de kip vandaan komt? Neem dan gerust een kijkje op de website van Kip in Nederland.

Neem ook eens een kijkje op onze ‘Hoe Kipt Nederland‘ pagina. Hier zie je hoe andere Nederlanders hun favoriete gerecht met kip bereiden.

Print dit recept

Tips!

Eet smakelijk!