< terug

Kipmaaltijdsalade

ingredienten

    personen - +
  • ico

    Hoofdgerecht

  • 40 min
  • 4 voorgekruide of gemarineerde kippendijen met bot (of drumsticks)
  • 25 g boter of margarine
  • 2 eetl. olie
  • 4 ente uitjes in ringen
  • 2 eetl. gehalveerde gele Amsterdamse uien
  • 200 g droge quinoa
  • 4 eetrijpe avocado’s
  • 2 eetl. zoetzure azijn van de A’damse uien
  • 2 eetl. arachide- of kokosolie
  • 1 eetl. suiker
  • 1 eetl. gehakte gembersnippers
  • Kruidenzout uit de molen
Voeg toe aan mijn boodschappenlijstje

EXTRA NODIG

Braadpan
Plank
Mengkom
Litermaat
Slaschaal

BEREIDINGSWIJZE

1. Neem de kip uit de koelkast.
2. Verwarm de boter met de olie in de pan en bak hierin de kip aan.
3. Voeg alle uien toe en sluit de pan.
4. Reken ca. 35 minuten en keer de kip regelmatig.
5. Voeg eventueel een scheutje vruchtenlikeur of water toe.
6. Kook in die tijd de quinoa gaar volgens de gebruiksaanwijzing.
7. Neem de kip uit de pan, laat afkoelen en haal het kippenvlees van de botjes.
8. Vul de kom met de kip, de uien met het braadvocht en de quinoa
9. Schil, ontpit de avocado’s en snijd ze in partjes.
10. Maak dressing van de azijn, de olie, de suiker en de gember.
11. Voeg die toe aan de salade en maak op smaak met zout en peper.
12. Meng op het laatst de avocado’s er doorheen.

Print dit recept

Tips!

LEKKER MET

Versgebakken frites!