< terug

Ileane kipt pulled chicken wraps

Ileane eet niet meer elke dag vlees, maar als ze het wel eet, kiest ze graag voor kip. Met dit recept voor heerlijke pulled chicken wraps is het wel te begrijpen dat ze uitkijkt naar deze maaltijd. De wrap bestaat uit frisse ingrediënten, waardoor de smaak zeer toegankelijk is voor iedereen.

Benodigdheden:

500 gram kipfilet of kippendij zonder bot

1 ui

1 teentje knoflook

Spitskool

Rode kool

½ limoen

(Groente)wraps

Halfvolle yoghurt

Barbecuesaus

Peterselie

Bereidingswijze:

Begin door de kip in een pan met koud water te leggen. Zorg er hierbij voor dat het water de kip volledig bedekt.
Breng het water aan de kook.
Zet de temperatuur lager zodra het water begint te koken. Houdt het water wel aan de kook.

De kip blijft ongeveer 20 minuten in het water garen. Terwijl de kip gaart, kun je verdergaan met de overige voorbereidingen:

Snipper de rode ui

Hak de knoflook fijn

Snij de rode kool en spitskool in grove snippers

De yoghurtsaus

Voeg in een klein kommetje ¼ rode ui samen met 2 eetlepels halfvolle yoghurt.
Besprenkel dit met het sap van ½ limoen.
Op smaak voeg je hier een beetje knoflook en peterselie aan toe.
Meng vervolgens de ingrediënten tot een lekker yoghurtsausje.

De pulled chicken

Wanneer de kip gepocheerd is, meng je deze in een kommetje met barbecuesaus.
Trek hierin de kip met behulp van twee vorken tot pulled chicken.

Fruit in een pan met een scheutje olie de overige ui en knoflook.
Voeg hier de pulled chicken aan toe om alles kort te mixen en de barbecuesaus in de kip te laten trekken.

Samenstellen van de pulled chicken wrap

Nu alles bereid is, kun je de wrap gaan samenstellen.

Bedek het midden van de wrap met de pulled chicken, een aantal snippers rode kool en spitskool.
Strooi hier het yoghurtsausje overheen en breng het op smaak met zout.
Vouw de wrap en eet smakelijk!