< terug

Jamaicaanse Kip

ingredienten

    personen - +
  • ico

    Hoofdgerecht

  • 60 min
  • 4 hele kippenbouten
  • 100 cl bruine rum
  • 8 eetl. olijfolie
  • 2 eetl. bruine basterdsuiker
  • 2 theel. zwarte peper
  • 2 theel. gemalen korianderzaad
  • 6 teentjes. knoflook
  • 0.5 madame jeannette
Voeg toe aan mijn boodschappenlijstje

Bereidingswijze van de Jamaicaanse Kip:

EXTRA NODIG
BBQ
Aluminiumfolie
Plank

1. Zet de BBQ op tijd aan
2. Voeg alle ingrediënten bij elkaar in een schaal.
3. Haal de kippenbouten door de marinade en leg deze in de koelkast voor minimaal 15 minuten.
4. Kleur de gemarineerde kippenbouten op de BBQ en wikkel ze dan in dubbelgevouwen aluminiumfolie luchtdicht in.
5. Leg het pakketje aan de zijkant van de BBQ, ca 30 minuten weg om langzaam te garen.

De Jamaicaanse kip is nu klaar, eet smakelijk!

Benieuwd naar waar jouw geselecteerde deel van de kip vandaan komt? Neem dan gerust een kijkje op de website van Kip in Nederland.
Neem ook eens een kijkje op onze ‘Hoe Kipt Nederland‘ pagina. Hier zie je hoe andere Nederlanders hun favoriete gerecht met kip bereiden.

Print dit recept

Tips!

Het inpakken van kip (of andere producten) in aluminiumfolie noemen we ‘en papillotte’. Het is belangrijk dat het luchtdicht ingepakt is.