< terug

Kip caprese uit de oven

ingredienten

    personen - +
  • ico

    Hoofdgerecht

  • 30 min
  • 2 scharrelkip fillets
  • 200 g tomatenblokjes uit blik
  • 1.5 bol mozzarella
  • 6 cherry tomaatjes
  • 1 teen knoflook
  • 1 paar takjes verse oregano
  • 1 handje verse basilicum
  • 1 handje geraspte parmezaanse kaas
  • peper, zout, olie
Voeg toe aan mijn boodschappenlijstje

Bereidingswijze van de kip caprese uit de oven:

Ook nodig: peper, zout, olie

1. Verwarm de oven voor op 220 graden.
2. Wrijf de kipfilets in met olie en besprenkel met peper en zout. Leg ze in een ovenschaal.
3. Hak de oregano fijn en roer het door de tomatenblokjes. Pers de knoflook en voeg toe. Voeg naar smaak peper en een flinke snuf zout toe. Roer alles goed door elkaar.
4. Verdeel de tomatensaus over de kipfilets. Bak in de oven voor 20 minuten.
5. Verlaag hierna de oventemperatuur naar 200 graden en haal de ovenschaal uit de oven.
Verdeel de mozzarella erover, gevolgd door de parmezaanse kaas. Halveer de cherrytomaatjes en leg ze bovenop. Bak voor 10 – 15 minuten, tot de mozzarella goed gesmolten is en nét een goudgeel laagje krijgt.
6. Haal de ovenschaal uit de oven en garneer met verse basilicum. Serveer direct.

De kip caprese uit de oven is nu klaar, eet smakelijk!

Benieuwd naar waar jouw geselecteerde deel van de kip vandaan komt? Neem dan gerust een kijkje op de website van Kip in Nederland.
Neem ook eens een kijkje op onze ‘Hoe Kipt Nederland‘ pagina. Hier zie je hoe andere Nederlanders hun favoriete gerecht met kip bereiden.

Print dit recept

Tips!