< terug

Kip gestoofd in abdijbier

ingredienten

    personen - +
  • ico

    Hoofdgerecht

  • 90 min
  • 1 scharrelkip in delen
  • Zout en peper uit de molen
  • (olijf) olie om in te bakken
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eetl. bloem
  • 5 dl Westmalle dubbel of ander bruin bier
  • 2.5 dl kippenbouillon
  • 2.5 dl room
  • 2 dunne preien
  • 2 takjes rozemarijn
  • 3 takjes tijm
  • 300 g jonge aardappelen
Voeg toe aan mijn boodschappenlijstje

Bereidingswijze van de kip gestoofd in abdijbier:

EXTRA NODIG
Stoofpan
Aluminiumfolie

1. Kruid de kip met zout en peper.
2. Bak de kip in een pan op half hoog vuur in een beetje olie om en om goudbruin.
3. Haal de kip uit de pan en houd die warm in de folie.
4. Haal de schil van de ui af en snijd deze in ringen. Snijd twee teentjes knoflook in plakjes.
5. Fruit de ui en de knoflook glazig in de pan en roer hier vervolgens de bloem doorheen.
6. Blus al roerende af met het bier en voeg de bouillon en de room toe en breng aan de kook.
7. Snijd ondertussen de prei in stukken van ongeveer 4 cm groot.
8. Leg nu de kip terug in de pan en doe de prei, rozemarijn en de tijm erbij.
9. Stoof het geheel minimaal in 60 minuten.
10. Schil in de tussentijd de aardappelen en halveer deze.
11. Voeg na 30 minuten de aardappelen toe en stoof deze mee.

De kip gestoofd in abdijbier is nu klaar, eet smakelijk!

Benieuwd naar waar jouw geselecteerde deel van de kip vandaan komt? Neem dan gerust een kijkje op de website van Kip in Nederland.
Neem ook eens een kijkje op onze ‘Hoe Kipt Nederland‘ pagina. Hier zie je hoe andere Nederlanders hun favoriete gerecht met kip bereiden.

Print dit recept

Tips!

LEKKER MET

Grofgesneden vers volkoren brood.