< terug

Kipburger met spiegelei

ingredienten

    personen - +
  • ico

    Lunchgerecht

  • 15 min
  • 250 g voorgekruid kipgehakt
  • 4 eetl. eieren S of M
  • 4 sesambolletjes
  • 2 eetl. tomatenketchup
  • boter of margarine om in te bakken
  • botersla
Voeg toe aan mijn boodschappenlijstje

Bereidingswijze van de kipburger met spiegelei:

EXTRA NODIG
2 koekenpannen
plank

1. Vorm 4 kipburgers van het kipgehakt.
2. Neem de eieren uit het doosje in de koelkast.
3. Verwarm de boter in een koekenpan en bak hierin de burgers.
4. Keer ze regelmatig en bak de burgers goudbruin en gaar.
5. Halveer de broodjes.
6. Bestrijk de onderste helft met de ketchup.
7. Beleg met de sla en bak dan spiegeleieren in de 2e pan.
8. Verdeel de burgers over de broodjes.
9. En schep daarop de spiegeleieren.

De kipburger met spiegelei is nu klaar, eet smakelijk!

Benieuwd naar waar jouw geselecteerde deel van de kip vandaan komt? Neem dan gerust een kijkje op de website van Kip in Nederland.
Neem ook eens een kijkje op onze ‘Hoe Kipt Nederland‘ pagina. Hier zie je hoe andere Nederlanders hun favoriete gerecht met kip bereiden.

Print dit recept

Tips!

LEKKER MET

Frietjes!