< terug

Kippenpoot met sinaasappel en tijm uit de oven

ingredienten

    personen - +
  • ico

    Hoofdgerecht

  • 40 min
  • 4 kippenpoten
  • 800 g krielaardappelen, grof gesneden
  • 6 kleine uien, gehalveerd
  • 8 zoete kleine tomaten, gehalveerd
  • 1 courgette, in halve plakjes
  • 6 tenen knoflook
  • 1 sinaasappel
  • 4 takjes tijm
  • zout en peper
  • olijfolie
Voeg toe aan mijn boodschappenlijstje

Bereidingswijze van de kippenpoot met sinaasappel en tijm uit de oven:

1. Vet een groot bakblik of ovenschaal in met olijfolie en een kwast. Verwarm de oven voor op 200 graden.
2. Snijd de krieltjes net schil in grove stukken en verdeel ze over de bodem van de schaal. Haal de schil van de uien af en snijd ze in 2 stukken zodat ze gehalveerd zijn. Verdeel tussen de krieltjes de halve uien.
3. Halveer de tomaatjes en snijd de courgette in halve plakjes. Verdeel de stukjes tomaat en courgette over de schaal tussen de krieltjes en de ui. Leg de tenen knoflook ook tussen de groenten. Leg de kippenpoten op de aardappelen en groente.
3. Bestrooi de schotel met zout en peper, besprenkel met olijfolie en knijp het sinaasappelsap boven de kip uit. Verdeel tot slot de tijm over de schotel.
4. Verwarm de schotel 30 minuten in de oven tot dat de kip mals is en een goudbruine korst heeft. Ook de krieltjes en groenten moeten gaar zijn.

De Kippenpoot met sinaasappel en tijm is nu klaar, eet smakelijk!

Benieuwd naar waar jouw geselecteerde deel van de kip vandaan komt? Neem dan gerust een kijkje op de website van Kip in Nederland.
Neem ook eens een kijkje op onze ‘Hoe Kipt Nederland‘ pagina. Hier zie je hoe andere Nederlanders hun favoriete gerecht met kip bereiden.

Print dit recept

Tips!

Prik in de kip om de gaarheid te checken. Komt er helder vocht uit? Dan is de kip gaar!