< terug

Sliders met kip, rode pesto en mozzarella

ingredienten

    personen - +
  • ico

    Lunchgerecht

  • 30 min
  • 1 scharrel kipfilet
  • 6 zachte mini puntjes
  • 1 rode ui
  • 1 bol mozzarella
  • 100 g verse rode pesto
  • 4 takjes verse oregano
  • Parmezaanse kaas flakes
  • 25 g roomboter
  • Snufje knoflookpoeder
Voeg toe aan mijn boodschappenlijstje

Bereidingswijze van de sliders met kip, rode pesto en mozzarella:

1. Wrijf de kipfilet in met wat olijfolie en bestrooi met wat peper en zout. Bak de kipfilet in een pan met olie gaar en goudbruin. Laat de kip afkoelen.
2. Verwarm de oven voor op 180 graden
3. Versnipper de rode ui. Snijd de oregano fijn en de mozzarella in plakjes.
4. Snijd of scheur de kip in zo klein mogelijke stukjes totdat je ‘pulled chicken’ hebt. Plaats in een kom en voeg de ui, oregano en rode pesto toe. Roer goed door elkaar.
5. Snijd de zachte mini puntjes doormidden en plaats ze in een ovenschaal. Beleg ze met het kipmengsel. Verdeel daarna mozzarella erover en klap de broodjes dicht.
6. Smelt de boter en voeg peper, zout en knoflookpoeder toe. Wrijf met een bakkwast de bovenkant van de broodjes in met de boter. Verdeel de parmezaanse kaas flakes erover.
7. Bak de sliders 7 tot 9 minuten, op 180 graden.

De sliders met kip, rode pesto en mozzarella zijn nu klaar, eet smakelijk!

Benieuwd naar waar jouw geselecteerde deel van de kip vandaan komt? Neem dan gerust een kijkje op de website van Kip in Nederland.
Neem ook eens een kijkje op onze ‘Hoe Kipt Nederland‘ pagina. Hier zie je hoe andere Nederlanders hun favoriete gerecht met kip bereiden.

Print dit recept

Tips!

Sliders zijn eigenlijk mini-broodjes. Behalve als lunch is dit ook lekker en leuk om te serveren tijdens een feestje!