< terug

Kipquatro met peulvruchten

ingredienten

    personen - +
  • ico

    Hoofdgerecht

  • 40 min
  • 8 gemarineerde of voorgekruide kipdrumsticks
  • 1 eetl. olie om in te bakken
  • 15 g roomboter
  • 400 g mini koolmix als broccoli, romanesco en witte/paarse bloemkool
  • 1 klein potje witte bonen
  • 1 klein potje tuinbonen
Voeg toe aan mijn boodschappenlijstje

Bereidingswijze van de Kipquatro met peulvruchten

EXTRA NODIG
Grote braad-of wildpan
Kookpannen en/of schaal in magnetron

1. Bewaar de kip tot gebruik in de koelkast.
2. Verwarm de olie met de boter in de braadpan.
3. Bak hierin de kip rondom goudbruin en gaar.
4. Voeg eventueel een scheutje water toe als het te hard gaat.
5. Zet een deksel schuin op de pan en laat de kip ca. 35 minuten op een laag vuur garen.
6. Snijd de koolmix in kleine stukjes.
7. Kook de mini koolmix ‘beetgaar’ en verwarm de bonen.
8. Check de gaarheid van de kip: het kippenvlees laat gemakkelijk los van het bot.
9. Serveer de kip met de koolmix en de verwarmde peulvruchten.

De Kipquatro met peulvruchten is nu klaar, eet smakelijk!

Benieuwd naar waar jouw geselecteerde deel van de kip vandaan komt? Neem dan gerust een kijkje op de website van Kip in Nederland.
Neem ook eens een kijkje op onze ‘Hoe Kipt Nederland‘ pagina. Hier zie je hoe andere Nederlanders hun favoriete gerecht met kip bereiden.

Print dit recept

Tips!

LEKKER MET

Wortelsalade met knolselderijreepjes en rozijnen!