< terug

Portugese scharrelkip

ingredienten

    personen - +
  • ico

    Hoofdgerecht

  • 20 min
  • 350 g scharrelkipfilet in blokjes
  • 1 eetl. Piri Piri kruiden
  • 4 eetl. olijfolie
  • 1.5 dl rode port
  • 300 g roerbakgroenten
  • 1 theel. kurkuma of geelwortel
  • 1 eetl. gehakte gember
  • 1 gele paprika in reepjes
  • 2 el ketjap manis (zoet)
  • 4 pitabroodjes
  • 1 snufje peper uit de molen
Voeg toe aan mijn boodschappenlijstje

Bereidingswijze van de Portugese scharrelkip:

EXTRA NODIG
Hapjespan
Wok

1. Verwarm de oven voor op de temperatuur die de pitabroodjes nodig hebben volgens de verpakking.
2. Snijd de kipdijfilet in gelijkmatige stukjes en doe deze in een kom. Bestrooi de kipdijfilet stukjes met de Piri Piri kruiden en meng dit geheel goed door elkaar heen.
3. Bak de pitabroodjes af in de oven zo lang als aangegeven staat op de verpakking.
4. Verwarm de helft van de olie in een koekenpan of wok.
5. Roerbak hierin de kip goudbruin en blus daarna af met de rode port.
6. Laat de kip ca. 15 minuten zachtjes pruttelen op half hoog vuur en keer de kip zo nu en dan.
7. Schil wat van de gember af en hak ongeveer de hoeveelheid van 1 eetlepel fijn.
8. Snijd de gele paprika in stukjes.
9. Verwarm na 5 minuten de overige olie in een wok. Roerbak hierin de roerbakgroenten met de paprika. Voeg later de gember toe en bak dit nog even kort mee.
10. Maak de groenten op smaak met ketjap, kurkuma en peper.
11. Gooi de groenten en de kipfilet bij elkaar in en roer het geheel door elkaar heen.

De Portugese scharrelkip is nu klaar, eet smakelijk!

Benieuwd naar waar jouw geselecteerde deel van de kip vandaan komt? Neem dan gerust een kijkje op de website van Kip in Nederland.
Neem ook eens een kijkje op onze ‘Hoe Kipt Nederland‘ pagina. Hier zie je hoe andere Nederlanders hun favoriete gerecht met kip bereiden.

Print dit recept

Tips!

LEKKER MET

Behalve met rijst of noedels, is het ook heerlijk op een pita broodje.