< terug

Romige Cajun kipfilets

ingredienten

    personen - +
  • ico

    Hoofdgerecht

  • 30 min
  • 2 scharrel kipfilets
  • 500 g verse slagroom
  • Een halve rode ui, zeer fijn gesneden
  • 2 tenen knoflook, geperst
  • 1 theelepel gerookte paprikapoeder (mild)
  • Een halve theelepel uienpoeder
  • Een halve theelepel knoflookpoeder
  • Een kwart (of halve) theelepel cayennepeper
  • Een snufje chili vlokken
  • 3 eetlepels bloem
Voeg toe aan mijn boodschappenlijstje

Bereidingswijze van de romige cajun kipfilets:

Ook nodig: peper en zout, olie, boter

1. Snijd de kip in de lengte doormidden of in repen.
2. Meng in een ruime, lage kom de bloem met peper en zout (naar wens) en de knoflookpoeder. Coat de stukken kip in het bloem mengsel. Hierdoor krijgen ze een crispy en gekruid laagje.
3. Zet een pan op middelhoog vuur met wat boter en olie en bak de kip gaar en goudbruin. Haal de kip hierna even uit de pan.
4. Voeg opnieuw wat olie toe aan de pan en fruit de ui en knoflook. Voeg dan de slagroom toe samen met de gerookte paprikapoeder, uienpoeder, cayenne en een snufje chili vlokken. Houd je niet zo van pittig, begin dan met een heel klein snufje en proef goed. Mag het van jou juist wat pittiger, voeg dat gerust wat extra toe. Voeg naar smaak ook meer peper en zout toe.
5. Voeg de kip weer toe en bak het nog even kort mee, tot alles goed warm is en de kip goed gecoat is met de saus. Garneer optioneel met verse oregano.
6. Serveer de kip (bijvoorbeeld) met je favoriete groente en rijst of met een lichte salade met veel tomaat en komkommer en wat aardappelpartjes.

De romige cajun kipfilets zijn nu klaar, eet smakelijk!

Benieuwd naar waar jouw geselecteerde deel van de kip vandaan komt? Neem dan gerust een kijkje op de website van Kip in Nederland.
Neem ook eens een kijkje op onze ‘Hoe Kipt Nederland‘ pagina. Hier zie je hoe andere Nederlanders hun favoriete gerecht met kip bereiden.

Print dit recept

Tips!

Serveer de kip met je favoriete groente en rijst.