< terug

Sticky Chicken

 

ingredienten

    personen - +
  • ico

    Hoofdgerecht

  • 46 min
  • 1 eetlepel esamzaadjes
  • 4 grote scharrelkippenvleugels
  • 2 eetlepels teriyakisaus
  • 1 verse rode peper
  • 2 lente-uitjes
Voeg toe aan mijn boodschappenlijstje

Bereiding:

Rooster de sesamzaadjes in een droge koekenpan van 20 cm met antiaanbaklaag op middelhoog vuur tot ze licht goudbruin zijn en leg ze op een bord.

Zet de vleugels nog steeds op het vuur in de pan – ze moeten goed passen. Laat ze aan elke kant 1 minuut kleuren, voeg dan de teriyaki toe en bedek de vleugels met water.

Halveer de chili in de lengte en voeg toe aan de pan. Laat 35 tot 40 minuten sudderen, of tot de kip gaar is en de saus lekker plakkerig is, af en toe draaien.

Voeg een scheutje rode wijnazijn toe aan de pan en schud rond om de knoestige stukjes op te rapen.

Snijd de lente-uitjes en snijd ze in dunne plakjes, strooi ze over de kip met de geroosterde sesamzaadjes en blijf erin plakken.

1+
Print dit recept

Tips!

Eet smakelijk!