< terug

Tequilla kipspiesjes

ingredienten

    personen - +
  • ico

    Hapjes

  • 150 min
  • 4 ontbeende kippendijen
  • 3 eetl. tequila
  • 1 limoen (sap)
  • 2 limoenen in partjes
  • 1 eetl. olijfolie
  • 3 tenen knoflook
  • 1 rode peper, ontpit, in ringetjes
  • 15 g verse dragon
Voeg toe aan mijn boodschappenlijstje

Bereidingswijze van de tequilla kipspiesjes:

EXTRA NODIG
Lage schaal
Scherp mes
Vershoudfolie
Spiesen
Grill (oven) of grillpan

1. Snij de kippendijen in blokjes van gelijke grootte.
2. Schep ze in een lage schaal om met de tequila, het sap van 1 limoen
3. en een flinke scheut olijfolie.
4. Pluk de dragonblaadjes van de takjes.
5. Schep de knoflook, rode peper en dragon door de kipblokjes.
6. Dek de schaal af met folie en laat minstens 2 uur in de koelkast intrekken.
7. Snij de limoenen in partjes.
8. Rijg ze om en om met de kipblokjes aan de spiesen.
9. Grill de kipspiesjes onder de grill of in een grillpan gaar.

De tequilla kipspiesjes zijn klaar, eet smakelijk!

Benieuwd naar waar jouw geselecteerde deel van de kip vandaan komt? Neem dan gerust een kijkje op de website van Kip in Nederland.
Neem ook eens een kijkje op onze ‘Hoe Kipt Nederland‘ pagina. Hier zie je hoe andere Nederlanders hun favoriete gerecht met kip bereiden.

Print dit recept

Tips!

LEKKER MET

Zomerse salade.