< terug

Wraps met zoete aardappelspread

ingredienten

    personen - +
  • ico

    Hapjes

  • 30 min
  • 500 gr zoete aardappels
  • zwarte peper
  • zeezout
  • 1 tl (gerookt) paprikapoeder
  • 8 (volkoren) tortilla wraps (kies de grootste)
  • 320 gr gerookte kip, in dunne plakjes
  • 150 gr bladspinazie
  • 150 gr feta, verbrokkeld
Voeg toe aan mijn boodschappenlijstje

Bereiding:

Schil de zoete aardappels, snijd in kleine blokjes en zet met een bodempje water op het vuur. Kook in circa 10 minuten gaar.

Giet de zoete aardappels af en maal ze helemaal fijn in een keukenmachine of hakmolen. Prakken met een vork kan ook. Breng op smaak met peper, zout, paprikapoeder en een klein scheutje olijfolie. Roer goed door en proef of de smaak van de spread helemaal naar wens is.

Besmeer de wraps met een laag zoete aardappelspread en verdeel daarna de gerookte kip, spinazie en feta erover. Rol de wraps op, snijd ze doormidden en serveer.

4+
Print dit recept

Tips!

De zoete aardappelspread die over is, kun je de volgende dag ook lekker op brood eten!