< terug

Kipspiesen met knoflook-yoghurtsaus en naanbrood

ingredienten

    personen - +
  • ico

    Bijgerecht

    ico

    Hoofdgerecht

    ico

    Side Dish

    ico

    Vleesgerecht

  • 25 min
Ingrediënten:
  • 600 gr kipdijfilet
  • 300 ml yoghurt giekse stijl 10%
  • 2 el tikka masala kruidenpasta in pot
  • 3 rode uien
  • 2 rode paprika
  • 1 knoflookteen
  • 7 gr verse koriander
  • 4 naanbroden
  • naar smaak zout en peper
Voeg toe aan mijn boodschappenlijstje

Bereiding van de kipspiesen met knoflook-yoghurtsaus en naanbrood:

Snijd eerst de kip in blokjes. Meng hierbij ⅓ van de yoghurt en de tikka masala pasta. Schep goed om totdat de kipblokjes helemaal bedekt zijn met de marinade. Zet dit minimaal 1 uur tot maximaal 1 nacht in de koelkast. Zet vervolgens de barbecue aan. Snijd ⅔ van de uien elk in 8 parten en de paprika’s in stukken van ongeveer 3 cm. Rijg de kip, ui en paprika om en om aan de spiesen, zodat ze goed gevuld zijn. Grill de spiesen om en om gaar in 15 – 20 minuten. Wanneer dit op de barbecue ligt, snijd je ondertussen de knoflook fijn. Meng dit daarna met de rest van de yoghurt en breng verder op smaak met peper en zout. Snipper de rest van de ui en snijd de koriander grof. Grill de naanbroden ongeveer 1 minuut om en om mee op de barbecue. Serveer de kipspiesjes met de knoflook-yoghurtsaus en het naanbrood. Garneer met de gesnipperde ui en de grofgesneden koriander.

Eet smakelijk!

Volg of abonneer je op onze kanalen voor meer inspirerende recepten:
YouTube: www.youtube.com/c/Kiprecepten
Instagram: www.instagram.com/kiprecepten
Facebook: www.facebook.com/kiprecepten.nl
TikTok: www.tiktok.com/@kiprecepten
Pinterest: nl.pinterest.com/allekiprecepten

Bent u nog opzoek naar andere heerlijke kiprecepten? Bekijk dan ook nog gerust onze receptengenerator, onze receptengenerator kiest namelijk een recept op basis van uw aangegeven voorkeuren.

Print dit recept

Tips!