< terug

Kipsaté met krokante uitjes

ingredienten

    personen - +
  • ico

    Hoofdgerecht

  • 30 min
Ingrediënten:
  • 300 g kipfiletblokjes
  • 400 g bloemkoolrijst
  • 200 g snijbonen
  • 60 ml magere melk
  • 40 g 100% pindakaas
  • 2 teentjes knoflook
  • 20 ml sojasaus
  • 10 ml ketjap manis
  • 5 g gember
  • halve rode peper
  • 20 g krokante uitjes
  • naar smaak peper en zout
Voeg toe aan mijn boodschappenlijstje

Bereidingswijze van de kipsaté met krokante uitjes:

Rijg de kipfiletblokjes aan satéprikkers en verhit een grillpan (of gebruik een grill) om de saté gaar te grillen. Kook ondertussen de snijbonen tot ze beetgaar zijn. Snijd de rode peper en knoflook fijn. Verhit een scheutje olijfolie in een pan of gebruik sesamolie voor extra smaak en bak hierin de rode peper en knoflook samen met de bloemkoolrijst gedurende ongeveer twee minuten. Zet daarna het vuur uit. Verwarm in een steelpannetje de melk, pindakaas, sojasaus en ketjap manis. Rasp wat verse gember erbij en roer tot een gladde pindasaus. Verdeel de bloemkoolrijst over twee borden en leg de saté erop. Serveer met de snijbonen en schenk de warme pindasaus eroverheen. Maak het gerecht af met een handje krokante uitjes bovenop de saté.

Geniet van de heerlijke kipsaté met krokantje uitjes!

Volg of abonneer je op onze kanalen voor meer inspirerende recepten:
YouTube: www.youtube.com/c/Kiprecepten
Instagram: www.instagram.com/kiprecepten
Facebook: www.facebook.com/kiprecepten.nl
TikTok: www.tiktok.com/@kiprecepten
Pinterest: nl.pinterest.com/allekiprecepten

Bent u nog opzoek naar andere heerlijke kiprecepten? bekijk dan ook nog gerust onze receptengenerator, onze receptengenerator kiest namelijk een recept op basis van uw voorkeuren.

Print dit recept

Tips!