< terug

Romige pasta met kip en zongedroogde tomaten

ingredienten

    personen - +
  • ico

    Hoofdgerecht

  • 25 min
Ingrediënten:
  • 500 gram kipdijfilet
  • 400 gram pasta
  • 200 gram crème fraîche
  • 200 gram bladspinazie
  • 100 gram zongedroogde tomaten
  • 200 milliliter slagroom
  • 2 rode puntpaprika's
  • 1 ui
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel uienpoeder
  • naar eigen smaak verse basilicum
  • naar eigen smaak zout en peper
Voeg toe aan mijn boodschappenlijstje

Bereidingswijze van de romige pasta met kip en zongedroogde tomaten:
Snijd de kip in blokjes en kruid deze met de knoflook-, paprika- en uienpoeder. Verhit een ruime pan en bak de kip rondom goudbruin. Haal uit de pan en zet apart. Snipper de ui en fruit in het achtergebleven vet. Voeg eventueel een beetje olie van de zongedroogde tomaten toe voor extra smaak. Snijd de puntpaprika in reepjes, voeg deze samen met de spinazie, tomatenpuree en zongedroogde tomaten bij de pan. Bak tot de spinazie volledig is geslonken. Voeg de kip weer toe. Schenk de crème fraîche en slagroom in de pan. Roer goed door en verwarm tot de crème fraîche volledig is opgelost. Laat de saus op laag vuur zachtjes pruttelen. Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking. Giet af en voeg toe aan de pan met saus. Meng alles goed door. Breng op smaak met peper en zout en garneer met verse basilicum.

Geniet van de romige pasta met kip en zongedroogde tomaten!

Volg of abonneer je op onze kanalen voor meer inspirerende recepten:
YouTube: www.youtube.com/c/Kiprecepten
Instagram: www.instagram.com/kiprecepten
Facebook: www.facebook.com/kiprecepten.nl
TikTok: www.tiktok.com/@kiprecepten
Pinterest: nl.pinterest.com/allekiprecepten

Bent u nog opzoek naar andere heerlijke kiprecepten? bekijk dan ook nog gerust onze receptengenerator, onze receptengenerator kiest namelijk een recept op basis van uw voorkeuren.

Print dit recept

Tips!