< terug

Briwat kip

ingredienten

    personen - +
  • ico

    Hapjes

  • 1 uur 20 min
Ingrediënten:
  • 40 g verse gember
  • 10 g verse koriander
  • 10 g verse platte peterselie
  • 365 g kipdijfilet
  • 8 el milde olijfolie
  • 2 el kurkuma
  • 2 tl gemalen kaneel
  • 150 ml water
  • 2 middelgrote uien
  • 100 g blanke amandelen
  • 2 middelgrote eieren
  • 200 g ongezouten roomboter
  • 5 vellen vers filodeeg
  • 1 el poedersuiker
Voeg toe aan mijn boodschappenlijstje

Bereiding:

Schil en rasp eerst de gember en hak vervolgens de koriander en peterselie fijn. Snijd dan de kip in grove stukken.

Verhit 3 eetlepels olie (per 15 stuks) in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de kip 5 minuten tot deze rondom mooi bruin is. Voeg gember, peterselie, koriander, kurkuma en kaneel toe aan de pan en bak het nog 1 minuut mee met de kip. Voeg 150 ml water toe om de bodem van je pan te bedekken en laat het 30 minuten sudderen op laag vuur met de deksel op de pan. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

In de tussentijd, snijd de uien in halve ringen. Verhit per 15 stuks 2 eetlepels olie en fruit de uien 15 minuten op middelhoog vuur onder regelmatig roeren.
Verhit ondertussen de overige olie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de amandelen 3 minuten tot ze goudbruin zijn en haal ze eruit. Laat de amandelen uitlekken op keukenpapier en maal ze vervolgens fijn in een keukenmachine.

Schep de kip uit de pan maar bewaar de rijke, smaakvolle kippenbouillon uit de pan en zet deze even opzij. Scheur de gekookte kip met 2 vorken open en meng de ui en amandelen erdoor.

Breng de bouillon weer aan de kook en voeg een voor een de eieren toe, al roerend met een garde. Laat 2 minuten koken en haal dan van het vuur. Meng de saus met de kip en breng op smaak met peper en zout.

Zet de oven aan om voor te verwarmen op 200ºC. Smelt de boter in een steelpannetje en zet apart. Rol de vellen filodeeg uit en snijd het in 3 lange repen. Bewaar het deeg tot gebruik onder een vochtige theedoek.

Neem een reepje filodeeg en bestrijk lichtjes met boter. Leg aan één uiteinde 1 eetlepel kipvulling en vouw het deeg diagonaal over de vulling tot een driehoekige vorm. Ga door met vouwen tot je een driehoekig pakketje hebt, met alle zijden gesloten. Herhaal met de rest van het deeg en de rest van de vulling.

Verdeel de briwats over 2 bakplaten bekleed met bakpapier en plaats ze in de oven. Na 20 minuten zijn ze goudbruin, krokant en bijna klaar om te eten. Nadat ze 5 minuten zijn afgekoeld, bestrooi je ze als finishing touch met wat poedersuiker.

Geniet ervan!

#quickmeals #easydinner #easymeals #makkelijkerecepten #kiprecepten  #chickenrecipes #briwatkip #briwat #marokaansgerecht #marokaanserecepten #borrelhapjes

Volg of abonneer je op onze kanalen voor meer inspirerende recepten:
YouTube: www.youtube.com/c/Kiprecepten
Instagram: www.instagram.com/kiprecepten
Facebook: www.facebook.com/kiprecepten.nl
TikTok: www.tiktok.com/@kiprecepten
Pinterest: nl.pinterest.com/allekiprecepten
Website: www.kiprecepten.nl

Print dit recept

Tips!