Hoofdgerecht
Vleesgerecht
Bereiding van de eendenborst met zuurkool en portsiroop:
Verwarm de oven voor op 180 °C. Doe de zuurkool in een ovenschaal en voeg olijfolie, knoflook, rozemarijn, tijm, laurier en kruidnagel toe. Meng goed en breng op smaak met peper. Dek de zuurkool af met bakpapier en laat circa 30 minuten confijten in de oven. Snijd ondertussen de eendenborst bij door overtollig vet en het vlies te verwijderen. Kerf de vetkant kruislings in, zonder in het vlees te snijden. Bestrooi de huidkant met zout en de vleeskant met peper en een klein beetje zout. Bak de eendenborst in een droge pan eerst op de huidkant tot het vet goudbruin en krokant is. Draai om en bak kort de vleeskant. Leg de eend vervolgens in een ovenschaal en laat verder garen in de oven. Blus dezelfde pan af met rode port en voeg gevogeltefond toe. Laat dit rustig inkoken tot een volle saus. Kook vervolgens de Roseval aardappelen met schil in ruim gezouten water tot ze gaar zijn en giet af. Blancheer de bimi kort in kokend gezouten water en giet eveneens af. Haal de geconfiteerde zuurkool uit de oven en giet overtollige olie af en zet even apart. Smelt als laatst de boter in een pan, laat deze licht kleuren en roer de mosterd erdoor. Haal de pan van het vuur en het is tijd om het bord op te maken! Snijd de eendenborst in de lengte in plakken. Verdeel de aardappelen over het bord en lepel de mosterdboter erover. Voeg de geconfiteerde zuurkool en bimi toe, leg de eend erop en werk af met de portsaus.
Geniet ervan!
Volg of abonneer je op onze kanalen voor meer inspirerende recepten:
YouTube: www.youtube.com/c/Kiprecepten
Instagram: www.instagram.com/kiprecepten
Facebook: www.facebook.com/kiprecepten.nl
TikTok: www.tiktok.com/@kiprecepten
Pinterest: nl.pinterest.com/allekiprecepten
Bent u nog opzoek naar andere heerlijke kiprecepten? bekijk dan ook nog gerust onze receptengenerator, onze receptengenerator kiest namelijk een recept op basis van uw voorkeuren.
Om het beste uit deze website te halen, is het goed om een eigen account te creëren. Zonder account blijven je boodschappenlijstje en favoriete recepten niet opgeslagen.
Met een account heb je de volgende voordelen:
Heb je al een account? Login