< terug

Eenpansgerecht: Indiase curryschotel

ingredienten

    personen - +
  • ico

    Hoofdgerecht

  • 20 min
  • 2 kipfilet
  • 1 verse gember
  • 1 sjalotje
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 citroen
  • 2 naanbroden
  • koriander
  • 1 theelepel gemalen komijnzaad
  • 1 theelepel gemalen venkelzaad
  • 1 theelepel gemalen mosterdzaad
  • 1 theelepel kardemom
  • 0.25 cup kokos
  • 2 laurierbladen
  • 2 theelepels gele Thai currypasta
  • 3 eetlepels sojasaus
  • 300 gram kokosyoghurt
Voeg toe aan mijn boodschappenlijstje

Bereidingswijze van de Indiase curryschotel:

1. Verwarm de oven voor de naanbroden voor. Volg hiervoor de instructie op de verpakking.

2. Verwijder de restjes vet van de kipfilet en snijd de filet in repen.

3. Schil de gember en rasp deze tot je zo’n 1 á 2 theelepels aan rasp hebt. Bewaar de rasp in een kommetje.

4. Snipper het sjalotje. De snippers mogen bij de gember in het kommetje gedaan worden.

5. Kneus de knoflook en pel deze. Snijd de knoflook fijn. Dit mag aan het kommetje met de gember en het sjalotje worden toegevoegd.

6. Zet een wok op het vuur en voeg boter aan de pan toe.

7. Na het smelten van de boter, zet je het vuur laag en voeg je de gember, sjalot en knoflook al roerend aan de pan toe. Dit geheel moet langzaam garen, maar niet te veel kleuren.

8. Voeg vervolgens de komijnzaad, venkelzaad, mosterdzaad, kokos en kardemom aan de wok toe. Meng het geheel goed met elkaar en laat het zachtjes even aanfruiten.

9. Voeg de laurierbladen, Thai currypasta, sojasaus, het sap van een halve citroen en de kokosyoghurt toe aan de wok. Meng het geheel ook nu weer goed met elkaar. Dit is de basissaus voor de curry.

10. Breng de rauwe kipfilet met een beetje zeezout op smaak. Verdeel het zout goed over de filet.

11. Voeg de kipreepjes toe aan de saus in de wok. Schenk ook een half kopje warm water in de wok.

12. Breng het geheel langzaam aan de kook. Laat het ongeveer 10-15 minuten op het vuur staan pruttelen.

13. Bak in de tussentijd de naanbroden in de oven af.

14. Wanneer de kip gaar is, kan de curry van het vuur gehaald worden.

15. Serveer de curry in een kom en voeg nog wat gesneden koriander bovenop toe. Snijd of breek het naanbrood in stukken om dit in de curry te kunnen dippen.

 

De Indiase curryschotel is nu klaar, eet smakelijk!

Benieuwd naar waar jouw geselecteerde deel van de kip vandaan komt? Neem dan gerust een kijkje op de website van Kip in Nederland.
Neem ook eens een kijkje op onze ‘Hoe Kipt Nederland‘ pagina. Hier zie je hoe andere Nederlanders hun favoriete gerecht met kip bereiden.

Print dit recept

Tips!

Vervang het naanbrood ook eens door basmati rijst!