< terug

Familie Burger

ingredienten

    personen - +
  • ico

    Lunchgerecht

  • 25 min
  • 2 kipfilets
  • 1 brioche brood
  • 125 ml mayonaise
  • Sla
  • 2 tomaten
  • Augurken
  • 250 ml karnemelk
  • 2 tl peper
  • 2 tl zout
  • 3 tl paprikapoeder
  • 2 tl knoflookpoeder
  • 250 gr bloem
  • 125 gr maizena
  • 1 tl uienpoeder
  • 1 tl cayennepeper
  • 1 tl hete saus / sambal
Voeg toe aan mijn boodschappenlijstje

Bereidingswijze:
1. Eerst gaan we de kip pletten. Leg een groot stuk vershoudfolie op een snijplank. Leg de kipfilet op ene helft van de folie en vouw de andere helft van de folie over de kipfilet heen. Gebruik een slagersmes of de onderkant van een koekenpan om de kip te pletten, zodat de kipfilet overal even dik is. Doe dit bij beide kipfilets.

2. Nu gaan we de marinade maken. Doe eerst de karnemelk in een grote kom. Voeg hier 1 tl peper, 1 tl zout 1 tl paprikapoeder en 1 tl knoflookpoeder aan toe. Roer dit geheel met een garde door elkaar. Leg de kipfilets in de marinade, dek de schaal af met vershoudfolie en laat het 4 tot 4,5 uur intrekken in de koelkast.

3. Zet de frituurpan aan op 170 graden. Je kunt er ook voor kiezen om een grote pan met plantaardige olie op het vuur te zetten en daarbij een thermometer die hier voor gemaakt is in de olie te leggen, zodat je weet wanneer de olie op 170 graden is.

4. Nu gaan we de paneerlaag samenstellen. Pak een grote schaal en doe daar de bloem, maïzena, 1 tl paprikapoeder, 1 tl uienpoeder, 1 tl cayennepeper, 1 tl zout en 1 tl peper in. Meng dit geheel goed door elkaar heen.

5. Leg de gemarineerde kipfilets in de schaal met de paneerlaag. Zorg er voor dat de kipfilets volledig bedekt zijn met de paneerlaag.

6. Pak een koekenpan en zet deze op hoog vuur. Snijd nu het brioche brood horizontaal doormidden en bak beide binnenkanten in de koekenpan tot een mooie bruine kleur, zonder vet of olie te gebruiken. Kijk regelmatig of het niet aanbrandt.

7. Als de olie op de juiste temperatuur is gekomen van 170 graden kunnen de geparneerde kipfilets erin. Bak ze ongeveer 4 á 5 minuten.

8. Doe de mayonaise in een schaaltje en voeg hier 1 tl paprikapoeder, de hete saus / sambal en 1 tl knoflookpoeder aan toe. Meng het geheel goed door elkaar heen met een lepel.

9. Snijd de tomaten in plakjes / ronde schijven. Snijd ook de augurken in plakjes. Leg het onderste gedeelte van het briochebrood op een plank. Leg hierbovenop wat sla en de gesneden tomaten. Doe hieroverheen de helft van de mayonaise. Leg de plakjes augurk erop.

10. Haal de kipfilets uit de olie, controleer of de binnenkant gaar is, laat het vet er een goed aflekken en leg ze vervolgens bovenop de augurken. Smeer de andere helft van de mayonaise over de kipfilets heen. Leg de bovenkant van het brioche brood erbovenop. Eet smakelijk!

2+
Print dit recept

Tips!

Eet smakelijk!