Hoofdgerecht
Bereiding van de Flammkuchen met kip en guacamole:
Stap 1:
Rol het flammkuchendeeg uit en leg op een bakplaat. Snijd daarna het kipfilet in dunne plakjes en kruid met kipkruiden.
Stap 2:
De saus van het deeg is op basis van crème fraîche. Voeg aan de crème fraîche, wat schil en sap van een limoen, zout en peper toe en de saus is klaar. Verdeel dit over het deeg.
Stap 3:
Het is tijd om de flammkuchen op te maken. Verdeel de gekruide kip, een tomaat, sjalot en een beetje peper over het flammkuchendeeg. Daarna kan het in de oven voor 15 minuutjes.
Stap 4:
Terwijl de flammkuchen in de oven zit, is het tijd om de salsa en guacamole te gaan voorbereiden. Snijd voor de salsa een tomaat, knoflook en sjalot fijn en doe dit in een bakje. Maak de salsa aan met wat olijfolie, zout en peper. Voor de guacamole heb je avocado nodig en wat tabasco, zout, peper, olie en iets water. Meng dit met een staafmixer tot een glad mengsel.
Stap 5:
Na 15 minuten kan de flammkuchen uit de oven. Snij het in gelijke plakken en leg op bordjes. Serveer het met de salsa en guacamole en top het af met wat lente-ui.
Nu kunt u genieten van de Flammkuchen met kip en guacamole, eetsmakelijk!
Volg of abonneer je op onze kanalen voor meer inspirerende recepten:
YouTube: www.youtube.com/c/Kiprecepten
Instagram: www.instagram.com/kiprecepten
Facebook: www.facebook.com/kiprecepten.nl
TikTok: www.tiktok.com/@kiprecepten
Pinterest: nl.pinterest.com/allekiprecepten
Website: www.kiprecepten.nl
Om het beste uit deze website te halen, is het goed om een eigen account te creëren. Zonder account blijven je boodschappenlijstje en favoriete recepten niet opgeslagen.
Met een account heb je de volgende voordelen:
Heb je al een account? Login