< terug

Satebroodjes

ingredienten

    personen - +
  • ico

    Bijgerecht

    ico

    Hoofdgerecht

    ico

    Lunchgerecht

  • 45 min
Ingrediënten:
  • 4 plakjes bladerdeeg
  • 250 g kipfilet
  • pindasaus (zelfgemaakt of kant-en-klaar)
  • 1 ei
Voeg toe aan mijn boodschappenlijstje

Bereiding:

Stap 1
Kook de kipfilet in een pan met water totdat de kip gaar is. Dit duurt ongeveer 10 minuten. Als de kip gaar is, laat je het even afkoelen. Pluk daarna de kip uit elkaar.

Stap 2
Zet een steelpannetje op laag vuur en voeg daar de pindasaus aan toe. Vergeet niet wat water toe te voegen en af en toe te roeren. Maak de pindasaus naar je eigen smaak.

Stap 3
Als de pindasaus goed is, voeg je de geplukte kip toe en roer je deze goed door de saus heen.

Stap 4
Schep 2 lepels van het mengsel aan de linker- of rechterkant van het plakje bladerdeeg en vergeet niet de randjes vrij te laten. Vouw het bladerdeeg dubbel en maak met een mes een paar inkepingen. Doe dit met alle satebroodjes.

Stap 5
Kluts een ei en bestrijk de bovenkant van het bladerdeeg met ei. Doe daarna de satebroodjes voor ongeveer 20 minuten in de oven.

Tijd om te genieten!

Volg of abonneer je op onze kanalen voor meer inspirerende recepten:
YouTube: www.youtube.com/c/Kiprecepten
Instagram: www.instagram.com/kiprecepten
Facebook: www.facebook.com/kiprecepten.nl
TikTok: www.tiktok.com/@kiprecepten
Pinterest: nl.pinterest.com/allekiprecepten
Website: www.kiprecepten.nl

Print dit recept

Tips!