< terug

Sweet & sticky chicken

ingredienten

    personen - +
  • ico

    Bijgerecht

  • 30 min
Voor de kip:
  • 300 g kipdijfilet
  • 75 g panko
  • 80 g amandelmeel
  • 2 eieren
  • Een flinke schep bloem
Voor de saus:
  • 3 eetlepels honing
  • 3 eetlepels sojasaus
  • 2 tenen knoflook
  • 1 eetlepel sesamolie
  • 1 eetlepel water
  • 1 theelepel maizena
Voeg toe aan mijn boodschappenlijstje

BEREIDINGSWIJZE:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
2. Snijd de kipdijfilet in reepjes.
3. Zet 3 kommen klaar. Doe in één kom de bloem, de volgende kom de 2 eieren (geklutst) en combineer in de laatste kom de panko en het amandelmeel en roer dit door elkaar.
4. Dip een stukje kipdijfilet in de bloem, vervolgens in het ei, en dip de kip als laatste in het panko/amandelmeel mengsel. Herhaal met de rest van de stukjes.
5. Plaats de gepaneerde kipstukjes op een met bakpapier beklede bakplaat, en bak ze in 15 tot 20 minuten op 200 graden gaar.
6. Bereid ondertussen de saus door de honing, sojasaus, sesamolie en het water in een sauspan te verwarmen op middelhoog vuur. Pers de knoflook en voeg toe aan de saus. Voeg daarna de maizena toe en breng de saus aan de kook. Laat de saus 1 minuut doorkoken en haal het daarna van het vuur.
7. Giet de saus over de gebakken kipstukjes en hussel alles door elkaar totdat elk stukje kip een laagje saus heeft. Als alternatief kun je de stukjes stuk voor stuk in de saus dippen.
8. Serveer de sweet and sticky chicken direct.

Print dit recept

Tips!

Gebruik dijfilet in plaats van borstfilet voor een extra mals resultaat!