< terug

Kipfilet met een zomerse couscous salade

ingredienten

    personen - +
  • ico

    Hoofdgerecht

  • 40 min
Ingrediënten:
  • 200 g couscous
  • 2 kipfilets
  • 250 ml kippenbouillon
  • 1 rode punt paprika
  • munt
  • perzik uit blik
  • platte peterselie
  • peper en zout
  • gerookte paprikapoeder
  • scheut volle yoghurt
Voeg toe aan mijn boodschappenlijstje

Bereiding:

Stap 1:
Marineer als eerst de kipfilet met volle yoghurt, gerookte paprikapoeder, zout en peper. Meng dit goed door elkaar. Zet tegelijkertijd de kippenbouillon aan, zodat deze alvast aan de kook kan komen.

Stap 2:
Zet een pan op het vuur met een scheutje olie. Als de olie heet is kan het kipfilet worden toegevoegd. De kip moet alleen kleuren in de pan.Het garen gebeurt in de oven.

Stap 3:
De kip is aan het kleuren. Ondertussen kan de paprika worden gesneden. Nadat de paprika gesneden is kan de kip uit de pan en vervolgens in de oven. Zet de oven op 180 graden en laat de kip voor ongeveer 14 minuten garen.

Stap 4:
Terwijl de kip in de oven aan het garen is, kan in de tussentijd de perzik, peterselie en munt worden gesneden en de couscous worden bereid. Als de kippenbouillon kookt kan de couscous hieraan worden toegevoegd. Roer dit goed door.

Stap 5:
Voeg aan de couscous de paprika, perzik, peterselie en munt toe. Blijf dit roeren en zet daarna kort op hoog vuur, zodat het even kookt. Daarna kan je dit afgedekt weg gaan zetten. De smaken trekken dan heerlijk in. 

Stap 6:
Het gerecht is bijna klaar. Doe de couscous in een mooie schaal. Haal de kip uit de oven en snijd dit in smalle reepjes. Leg de reepjes op de couscous en garneer met wat peterselie.

Tijd om te genieten!

 

Volg of abonneer je op onze kanalen voor meer inspirerende recepten:
YouTube: www.youtube.com/c/Kiprecepten
Instagram: www.instagram.com/kiprecepten
Facebook: www.facebook.com/kiprecepten.nl
TikTok: www.tiktok.com/@kiprecepten
Pinterest: nl.pinterest.com/allekiprecepten
Website: www.kiprecepten.nl

Print dit recept

Tips!