Hoofdgerecht
Bereiding van het jachtsauspannetje met kip, sperziebonen en champignons:
Kook de sperziebonen tot ze al dente zijn, spoel vervolgens af met koud water en laat ze uitlekken in een vergiet. Bestrooi ondertussen de kip met peper, zout en paprikapoeder.
Laat de hapjespan heet worden met een scheutje olie en bak de kip dan op hoog vuur goudbruin. Haal de kip uit de ban, de kip hoeft nog niet gaar te zijn.
Voeg de spekjes toe aan het resterende bakvet en bak op niet te hoog vuur goudbruin. Doe de fijngesnipperde ui en uitgeperste knoflooktenen bij de spekjes en fruit zacht.
Bak vervolgens de champignons, tijm, tomatenpuree en het bouillontablet 1 minuut mee. Blus het geheel af met rode wijn, laat verdampen en voeg daarna 400 ml water en suiker toe. Breng het mengsel aan de kook en zet het vuur lager voordat je verder gaat.
Neem de maïzena en een scheutje koud water, klop ze samen tot een gladde pasta. Voeg dit toe aan de jachtsaus en klop terwijl je blijft roeren tot de saus gaat binden. Als de saus nog te dun is, voeg dan nog wat maïzena toe gemengd met wat water indien nodig.
Laat de saus zachtjes pruttelen. Voeg de sperziebonen en kip toe en verwarm deze door tot het gaar en warm is!
Nu kunt u genieten van het heerlijke jachtsauspannetje met kip, sperziebonen en champignons, Eetsmakelijk!
#quickmeals #easydinner #easymeals #makkelijkerecepten #kiprecepten #chickenrecipes #dinnerrecipes #avondeten #jachtsauspannetje #jachtsausmetkip #kipsperziebonenenchampignons #jachtsausrecept
Volg of abonneer je op onze kanalen voor meer inspirerende recepten:
YouTube: www.youtube.com/c/Kiprecepten
Instagram: www.instagram.com/kiprecepten
Facebook: www.facebook.com/kiprecepten.nl
TikTok: www.tiktok.com/@kiprecepten
Pinterest: nl.pinterest.com/allekiprecepten
Website: www.kiprecepten.nl
Om het beste uit deze website te halen, is het goed om een eigen account te creëren. Zonder account blijven je boodschappenlijstje en favoriete recepten niet opgeslagen.
Met een account heb je de volgende voordelen:
Heb je al een account? Login