< terug

Kipspies

ingredienten

    personen - +
  • ico

    Bijgerecht

  • 150 min
  • 500 g scharrelkipfilets
  • 1 eetl. Japans zevenkruidenpoeder
  • 2 eetl. Japanse sojasaus
  • 1 eetl. sake (toko)
  • 0.5 eetl. citroensap
  • 0.5 eetl. fijne suiker
  • Gemalen peper uit de molen
Voeg toe aan mijn boodschappenlijstje

EXTRA NODIG

Barbecue of grill
Houten spiesjes
Grote schaal

BEREIDINGSWIJZE

1. Begin een avond van tevoren aan de bereiding.
2. Snijd de kip in lange repen en leg die in een afsluitbare koelkastdoos.
3. Maak marinade van de kruiden met de soja, de sake, het sap, de suiker en peper.
4. Voeg dit toe aan de kip en zet de koelkastdoos een nacht in de koelkast.
5. Neem de kip de volgende dag uit de marinade en laat de kip goed uitlekken.
6. Zet de barbecue tijdig aan of gebruik een grill.
7. Rijg de kip (gedraaid) aan spiesjes en rooster ze goudbruin en gaar en keer de kip regelmatig.

Print dit recept

Tips!

LEKKER MET

Versgebakken Naanbrood, lychees en mangosaus.