< terug

Kipspiesjes

ingredienten

    personen - +
  • ico

    Hapjes

  • 150 min
  • 500 g scharrelkipfilets
  • 1 eetl. Japans zevenkruidenpoeder
  • 2 eetl. Japanse sojasaus
  • 1 eetl. sake (toko)
  • 0.5 eetl. citroensap
  • 0.5 eetl. fijne suiker
  • Gemalen peper uit de molen
Voeg toe aan mijn boodschappenlijstje

Bereidingswijze van de kipspiesjes:

EXTRA NODIG
Barbecue of grill
Houten spiesjes
Grote schaal

1. Begin een avond van tevoren aan de bereiding, zodat dat marinade die je gaat maken helemaal in de kip kan trekken.
2. Verwijder van de kip de pezen die erin zitten, door deze vast te houden en met een vork of een mes de kip naar achter te halen. Als de pezen zijn verwijderd snijd je de kip in lange repen en leg je die in een afsluitbare koelkastdoos.
3. Maak marinade van de kruiden met de soja, de sake, het sap, de suiker en peper.
4. Voeg dit toe aan de kip en zet de koelkastdoos een nacht in de koelkast.
5. Neem de kip de volgende dag uit de marinade en laat de kip goed uitlekken.
6. Zet de barbecue tijdig aan of gebruik een grill.
7. Rijg de kip (gedraaid) aan spiesjes en rooster ze goudbruin en gaar en keer de kip regelmatig.

De kipspiesjes zijn nu klaar, eet smakelijk!

Benieuwd naar waar jouw geselecteerde deel van de kip vandaan komt? Neem dan gerust een kijkje op de website van Kip in Nederland.
Neem ook eens een kijkje op onze ‘Hoe Kipt Nederland‘ pagina. Hier zie je hoe andere Nederlanders hun favoriete gerecht met kip bereiden.

Print dit recept

Tips!

LEKKER MET

Versgebakken Naanbrood, lychees en mangosaus.