Hoofdgerecht
Bereiding van de rendang van spitskool met kip:
Stap 1: Maak als eerst de boemboe. Voeg dan de gemalen komijnzaad, kurkuma, rode peper, knoflook, sjalotjes en gember bij elkaar met wat olie. Pureer dit met een staafmixer tot een glad mengsel.
Stap 2: Snijd de kip in gelijke grote stukken. Braad deze daarna met olie en doe er wat peper en zout overheen. Zet ondertussen een pan water op voor de rijst en snijd de spitskool in gelijke stukken
Stap 3: Voeg de boemboe toe aan de gebakken kip en mix dit goed door elkaar. Zet dit op halfhoog vuur voor ongeveer drie minuten. Voeg daarna de kokosmelk toe aan de kip met boemboe.
Stap 4: Als alles goed gemengd is kan de spitskool toegevoegd worden. Roer dit goed door elkaar. Voeg daarna het citroengras toe aan het mengsel.
Stap 5: Dek de pan af en zet op hoog vuur. Op het moment dat het gaat koken zet je de pan op half vuur voor ongeveer 20 minuten. Kook ondertussen de rijst.
Stap 6: Pak een bord en voeg daar de rijst en rendang aan toe. Top het af met wat koriander en het is klaar!
Nu kunt u genieten van de rendang met spitskool en kip!
#quickmeals #easydinner #easymeals #makkelijkerecepten #kiprecepten #dinerrecipes #chickenrecipes #rendang#rendangvanspitskoolmetkip #spitskool #spitskoolmetkip #rendagmetkip
Volg of abonneer je op onze kanalen voor meer inspirerende recepten:
YouTube: www.youtube.com/c/Kiprecepten
Instagram: www.instagram.com/kiprecepten
Facebook: www.facebook.com/kiprecepten.nl
TikTok: www.tiktok.com/@kiprecepten
Pinterest: nl.pinterest.com/allekiprecepten
Website: www.kiprecepten.nl
Om het beste uit deze website te halen, is het goed om een eigen account te creëren. Zonder account blijven je boodschappenlijstje en favoriete recepten niet opgeslagen.
Met een account heb je de volgende voordelen:
Heb je al een account? Login